Trg na Srimi u novom ruhu: Pogledajte Izvedbeni projekt uređenja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Veljača 2019 18:25

Prema Projektnom zadatku uređenja centralnog trga Srime, a po narudžbi Grada Vodica tvrtka Situs iz Šibenika izradila Izvedbeni projekt uređenja trga koji se sastoji od tri cjeline: Lokacija sa zelenom tržnicom, lokacija memorijalnih obilježja koje se sad nalaze na tom prostoru te lokacija s binom odnosno pozornicom za ljetna događanja

Lokacija mjesta za zelenu tržnicu predviđena je u stražnjem istočnom dijelu trga. Zamišljena je kao zona markirana strukturom elegantnih metalnih bijelih brisoleja (sjenila), unutar kojih su postavljeni banci i to dva paralelna banka sa mjestom za prodavače između njih i prostorom za kupce sa bočnih strana.

Cijela koncepcija može u večernjim satima poprimiti funkciju pivnice, šanka na otvorenom ili neki drugi ugostiteljski ili prodajni sadržaj, dok u slučaju kad se na trgu dešava predstava ili koncert, ovaj prostor služi kao "back stage".

Memorijalna obilježja koja su sada na tom prostoru izmjestila bi se na krajnjem sjeverozapadnom ulazu na trg, na zelenoj površini. Ovakva lokacija također osigurava određeni mir i izoliranost od svih ostalih događanja koja se predviđaju ili se mogu desiti na ovom prostoru.

2019-02-12 (7).png

Glavni dio trga dok na njemu nema događanja sastojao bi se od centralne zelene površine, velike klupe sa svjetlom, longitudinalne klupe te drvene plohe za sjedenje ili izležavanje postavljene nasuprot zelene tržnice.

Ista bi se za vrijeme događanja pretvorila privremenu montažnu binu, koja se ne bi postavljala samo za organizirane predstave, moguće je da to bude izložbena bina. Za vrijeme predstava na centralnu površinu mogu se postaviti stolice za sjedenje.

Također izrađeno je i Idejno rješenje uređenja površine jugoistočne strane od Mjesne zajednice na kojoj se sada nalazi travnata površina sa palmom u sredini.

2019-02-12 (8).png

Po Izvedbenom projektu planirano je da se na tom prostoru postavi zelena tržnica iste koncepcije kao tržnica na glavnom trgu, dok će Balotana biti premještena s druge strane ceste prema moru te će biti u projektu novog igrališta

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close