18 Ožu 2020
  2390

U vodičkoj kućnoj izolaciji 'rastura' se školsko gradivo, ali i turniri u trešeti

Treći dan škole na daljinu: Kapa dolje učiteljima i nastavnicima koji daju svoj maksimum

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 18 Ožujak 2020 18:18

Treći je dan škole na daljinu. Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovne škole) nastavu mogu pratiti prema dogovorenom rasporedu putem Trećeg programa HRT-a, a učenici viših razreda te srednjoškolci imaju online nastavne sadržaje koje mogu pratiti i preko Sportske televizije.

-    Skidam kapu svim svakom od kolega i učitelja jer daju svoj maksimum. Ovo je posao 0 – 24. U neprestanom su kontaktu s učenicima i roditeljima i zasad sam zaista zadovoljna kako su svi sve prihvatili te kako funkcionira – priča nam Ivana Mikulandra, v. d. ravnateljice OŠ Vodice.

Ipak, ovo je za sve njih neka nova i potpuno drukčija situacija. Priprema je zahtjevnija, iziskuje pregled i prilagodbu svih materijala. Međutim, sustav im zna biti u problemima. Jutros mu ponovno nisu mogli pristupiti, no vjeruje da su to stvari koje će se ubrzo riješiti.

-    Snalazimo se. Neki nastavnici se bude i u 4-5 ujutro da bi postavili nastavne materijale za učenike od 5. do 8. razreda. Ta njihova platforma funkcionira poput Facebooka. Poredani su u svoje prave virtualne razrede, a prema rasporedu dobivaju zadatke s objašnjenjem ili videom.

I za djecu kojoj je potreban asistent u nastavi je pronađeno rješenje. 

-    Imaju dva načina, a svaka obitelj će u dogovoru sa svojim asistentom dogovoriti koji će način izabrati. Asistent može doći kod njih doma ili da im preko sustava za dijete pripreme dodatna pojašnjenja – objasnila je Mikulandra.

Učiteljice nižih razreda u stalnom su kontaktu s roditeljima putem WhatsApp aplikacije i poruka. Pozorno prate program na HRT-u kojeg zapisuju i odmah šalju uz potrebna objašnjenja i zadatke. 

-    Jako sam zadovoljna sa svime pošto je situacija iznimna i vrlo neizvjesna. Nemam većih poteškoća jer je program na televiziji odličan i mogu ga lako povezati sa svime što smo već radili i što smo planirali raditi u narednom periodu – kaže nam Irena Živanović, učiteljica 1. razreda u OŠ Vodice.

Istina, treba im puno više vremena za sve pogledati, povezati, napisati i procijeniti koje će zadatke i materijale poslati roditeljima kako bi učenici što lakše nastavili s učenjem na daljinu.

-    Međutim, roditelji mi pružaju veliku podršku i njihove reakcije su vrlo pozitivne i na tome sam im od srca zahvalna. Također, imamo veliku podršku od Ministarstva, izdavačkih kuća i učitelja koji su sve svoje raspoložive materijale potrebne za što bolju i kvalitetniju nastavu svima nama stavili na raspolaganje putem interneta – naglasila je učiteljica Irena.

Istaknula je da ih je ova situacija međusobno još više povezala, pokazala da smo zajedno jači i da i dalje hrabro ustraju i daju najbolje od sebe. S tim se slaže i majka tri školarke.

-    Moje sve tri cure, iz 1., 4. i 7. Razreda su zadovoljne ovakvim načinom i nije im teško. Prate redovito, a posebice su oduševljene tjelesnim kojeg prate za sve razrede – kaže nam Ivana Ivas.

Istaknula je da vidi po njima, a i čuje od ostalih mama da su djeca ozbiljno shvatila situaciju i mogu biti primjer nekim odraslima.

-    Zabranile su babi da im dolazi, čuju se telefonom iako žive u istoj kući. Brinu se i stvarno paze. Izdržat ćemo mi ovo. Imamo kućne turnire u briškuli i trešeti, školu pratimo i ništa nam ne fali! – zaključila je mama Ivana.

 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close