Kolovoz 29, 2015 4895

Tužna obljetnica Kornatske tragedije

Mimohod sjećanja za stradale kornatske vatrogasce

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Povodom tužne obljetnice Kornatske tragedije, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice i ove godine organiziralo je Mimohod sjećanja za stradale vatrogasce koji se održao danas u Vodicama s početkom u 17 sati.

Mimohod je krenuo od spomenika palim braniteljima iz Domovinskog rata, obalom do 'guvna' na kojem je održana kratka ceremonija uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je jedan kanader, a mimohod je svojim nastupom uveličala vatrogasna klapa DVD-Žrnovnica 'Sv. Florijan'.

Mimohod se zatim uputio do spomenika poginulim vatrogascima u gradskom parku gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće, a završio je na Gradskom groblju gdje su na grobovima poginulih vatrogasaca položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Spomenimo da Grad Vodice organizira posjet mjestu stradanja naših heroja u nedjelju, 30. kolovoza, na otok Kornat. Polazak brodom je u 07:30 s vodičke rive prema Kornatima gdje će biti služena misa zadušnica a potom će se položiti vijenci i svijeće na mjestima stradalih vatrogasaca.

Poslijednja izmjena dana Subota, 29 Kolovoz 2015 18:34
djelomob1.jpg