Marketing

Marketing (604)

Započela je velika nagradna igra u trgovinama Djelo i mogućnost osvajanja vrijednih i bogatih nagrada Vam je na dohvat ruke. Glavne nagrade su: motor yamaha x max 125, potrošačka kartica 3×10.000,00kn, potrošačka kartica 5×5.000,00kn, te još mnogo drugih vrijednih nagrada čekaju samo na Vas.

Drva za ogrijev

Listopad 19, 2021

Grijanje na drva sa sobom nosi mnoge prednosti - osim što je obnovljiv izvor energije, drvo je i s cjenovne strane vrlo isplativo, pa nije čudno što se ovaj način grijanja u mnogim kućanstvima koristi i danas kada su na raspolaganju i mnoge druge opcije.

Međutim, osim grijanja vašeg doma, drva se često koriste i pri pripremi hrane, a mnogi roštilji tijekom toplijih mjeseci nezamislivi su bez ovog izvora topline.

No znate li koja vrsta drva je najbolja za potpalu? Koja vrsta će vam donijeti najviše za vaš novac, a koju biste svakako trebali izbjegavati? Evo odgovora!

Ne koristite crnogorična drva!

Prije svega, potrebno je znati da biste u ovim slučajevima trebali izbjegavati bilo kakve četinjače. Naime, crnogorična drva sa sobom donose nekoliko ozbiljnih problema.

Zbog svoje strukture, ova vrsta drva u sebi će imati više zraka, zbog čega ćete moći primijetiti razliku u težini kada je usporedite s bjelogoričnim drvom. Veća količina zraka u drvu znači manje materijala za izgaranje, što znači da će ova vrsta drva donijeti manje topline u usporedbi s istom količinom bjelogorice.

Istina, ova vrsta drva će planuti prilično lako, ali tu dolazimo i do drugog velikog problema - smole. Nje također ima puno u crnogoričnom drvu, a prilikom njezinog izgaranja nastat će gusti dim.

Naravno, tako nešto bi moglo upropastiti roštilj s prijateljima na otvorenom, a koristite li ovo drvo za grijanje, vaši dimnjaci trebat će puno više pažnje i čišćenja.

Koje bjelogorično drvo odabrati?

Nakon svega navedenog, jasno je da su bjelogorična drva bolji izbor, ali nije svejedno koju vrstu drva odaberete.

U Hrvatskoj se za ovu namjenu tradicionalno koriste hrast ili bukva, kojih ima u izobilju i tu se zaista radi o vrlo dobrim i učinkovitim izborima za grijanje. Neka ispitivanja, međutim, preporučuju bagrem kao najbolji izvor energije kada su drva u pitanju, a bijeli jasen je također vrlo dobar izbor.

S druge strane, lipa, vrba ili jablan nisu ni približno toliko dobar izbor za potpalu.

Trebate li savjet pri odaberu najbolje vrste drva ili pomoć pri nabavci, obratite se na drvazaogrijevsibenik.com i posavjetujte se s iskusnim stručnjacima kako biste spremni dočekali sljedeću zimu!

Kako se brinuti za drva?

Jednom kada nabavite drva, potrebno ih je i skladištiti na odgovarajući način i na pravo mjesto kako biste ih zaštitili od propadanja. Naime, s obzirom da se radi o prirodnom materijalu, drvo može relativno lako propasti, a to svakako ne želimo.

Glavni neprijatelj oko kojeg se morate brinuti jest vlaga. Zbog toga je preporučljivo drva za ogrijev držati na mjestu koje je zaštićeno od kiše, ali još uvijek na otvorenome kako bi vjetar i sunce drvo mogli dodatno sušiti.

Nadalje, kada slažete drva na mjesto na koje ćete ih skladištiti, pobrinite se da između cjepanica postoji dovoljno zraka, a posebno je preporučljivo da ne budu u izravnom dodiru s tlom kako vlaga iz tla ne bi prešla direktno na cjepanice.

Dobro je znati i sljedeće - manje cjepanice će se osušiti brže pa razmišljajte i o tome dok pripremate drva za zimu.

META: Kakva drva su najbolja za ogrijev i na što treba pripaziti kada ih birate? Saznajte sve i pripremite se za nadolazeću zimu na najbolji mogući način!

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice je udruga koja djeluje na području grada Vodica, a u svom radu osim što promiče humanitarne ciljeve i provodi akcije od opće koristi  provodi i  Projekt „Aktivni zajedno“  usmjeren na poboljšanje kvalitete života umirovljenika već više od godinu dana.

Djelatnici Crvenog križa, volonteri i vanjski suradnici  uz veliki trud i zalaganje te uz pridržavanje svih propisanih protu - epidemioloških mjera  uspješno su do sad proveli 393 različite aktivnosti što je s obzirom na godinu koja je iza njih bilo vrlo izazovno.

Uz partnere Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru nastavljaju s projektom i dalje, a  posljednjih godinu dana sa svojim partnerima iza sebe imaju nebrojeno hvale vrijednih aktivnosti  na kojima je sudjelovao velik broj umirovljenika u Vodicama, Kninu i Biogradu na Moru.

Nordijsko hodanje, kreativne radionice, mjerenja šećera i krvnog tlaka, mala škola služenja pametnim telefonom,  radionice kuhanja, radionica prve pomoći,… samo su neke od aktivnosti koje se provode s umirovljenicima i za umirovljenike te su za njih potpuno besplatne, a sve kako bi  im na taj im način poboljšali kvalitetu života.

U planu su još i radionica  plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške koje za cilj imaju promovirati aktivan pristup životu u starijoj životnoj dobi, prevenciju i unapređenje mentalnog zdravlja.

Uz radionice za vrijeme provođenja projekta organiziraju se i okrugli stolovi u svrhu podizanja svijesti o važnosti aktivnog starenja.

Pred nama je još nešto manje od jedne godine provođenja projekta za koju se nadamo da će nam omogućiti još više druženja i kreiranja, vježbanja, razgovora, plesa, stjecanja novih znanja i vještina za umirovljenike, ali i djelatnike  i volontere -  rekla nam je ravnateljica Biluš. 

Stoga ovim putem pozivaju sve umirovljenike da im se pridruže na besplatnim redovnim aktivnostima, te besplatnim radionicama koje se provode u Vodicama u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ i to na medicinskoj gimnastici ponedjeljkom i srijedom od 18:30 sati do 19:30 sati, nordijskom hodanju u jutarnjim satima utorkom i četvrtkom, petkom na kreativnim radionicama u večernjim satima, kao i ostalim aktivnostima organiziranim za umirovljenike.

Na aktivnostima su dobrodošli svi. Sve aktivnosti su besplatne, a jedini uvjet za registraciju je preslika osobne iskaznice i dokaz o mirovni te pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj  Crvenog križa grada Vodica 310 325 ili na 095 822 5658 (Sami Bach).

Projekt „Aktivni zajedno“ doprinosi povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te jačanju organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja.  Projekt traje 24 mjeseca i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva -Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz državnog proračuna Republike hrvatske u iznosu od 15% i Europskog socijalnog fonda u iznosu 85%. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. godine te traje do 30. svibnja 2022. godine – zaključila je ravnateljica Biluš.

Na Srimi, poznatoj turističkoj oazi u neposrednoj blizini Vodica, prodaje se jednosoban, komforni i potpuno namješten stan. Stan se nalazi na prvom katu stambene zgrade s ukupno 13 stanova.

Poštovani pacijenti Matell Dental Centar iz Vodica kao i svi koji potrebujete ANTIGEN ili PCR potvrdu  u mogućnosti ste biti TESTIRANI u klinici u vremenu ponedjeljkom i srijedom od 12-20 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 8- 15 sati.

Program ALOHA mentalne aritmetike provodi se u 46 gradova u Hrvatskoj, a već treću godinu za redom stigla je ponovno do Vodica. Besplatna radionica je već održana, a svi koji su ju propustili još uvijek imaju vremena za upis.

Sve informacije što mentalna aritmetika ALOHA Vašem djetetu omogućuje možete dobiti pozivom na 098 848 028.

Što sve ALOHA nudi?

U ALOHI se koristi japanska inačica abakusa. Na njemu djeca izvršavaju razne računske operacije, od onih najjednostavnijih prema onim kompleksnijima.

- Abakus je alat pomoću kojeg razvijamo određene vještine. Dok pokušavamo stvoriti sliku abakusa u glavi i istovremeno pratiti o kojoj se vrijednosti radi te izvoditi računske operacije, mi zapravo treniramo svoj mozak i činimo ga jačim. Nakon svladane tehnike računanja abakusom, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina, kreće se s pravim mozgalicama i dolazi se do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike – rekli su nam iz Alohe.

Ponekad se dogodi da netko u vrlo kratkom vremenu može izračunati 36x8x3. Ali, to nije teško ako svladate način kako računati, a upravo to Vas uči ALOHA program mentalne aritmetike. Program, na zabavan i izazovan način uči djecu/polaznike kako uobičajene računske operacije rješavati što brže i učinkovitije na što jednostavniji način – rekao nam je Nino Purić, voditelj Aloha tima.

ALOHA je otvorena za sve predškolce i školarce. U sklopu ALOHE djeluju dvije grupe: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene četvrte godine i Kids za školski uzrast do 12 godine.

Svaki stupanj traje  4 mjeseca, odnosno 28 sati po 60 minuta (35 školskih sati), a održava se jednom tjedno po 2 sata.

Odnedavno, u sklopu redovite nastave ALOHA treneri provode kraće usmjeravanje svjesne pažnje tzv. mindfulness, kako bi djeca povećavanjem svoje emocionalne inteligencije bila spremnija na izazove koje donosi moderno doba – dodao je Purić.

- Osim matematičkih sposobnosti, pohađanje ALOHA programa doprinosi izuzetnom analitičkom i logičkom razmišljanju, koncentraciji i pažnji, odličnom pamćenju, povećanom samopouzdanju što dovodi do boljeg općeg uspjeha u školi u svim predmetima i općenito u životu – dodaje Purić.

Stoga, dragi roditelji za sve dodatne informacije ALOHA tim dostupan je na 098 848 028.

 

 

 

Na Srimi, turističkom mjestu udaljenom samo 1 km od centra Vodica prodaje se dvosoban stan u prizemlju manje stambene zgrade izgrađene 2005. godine.

Nude se tečajevi za najmlađe, djecu, odrasle, individualni satovi... A kad tome pridodamo besplatno određivanje stupnja znanja, probni rok od 4 školska sata, te popust za obitelj ili drugi jezik ništa drugo Vam ne preostaje nego ih kontaktirati putem 098 518 056 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ribarstvo je duboko ukorijenjeno u tradiciju i način života Tribunjaca te je od davnina imalo velik utjecaj na lokalno stanovništvo i gospodarstvo ovog područja. O ribarstvu između ostalog ovisi i egzistencija mnogih obitelji koje su povezane s ovom granom gospodarstva. Ribari iz Tribunja zajedno su sa mještanima prije 30-ak godina krenuli u realizaciju izgradnje ribarske luke, nautičke marine kao i prilaznih cesta za Tribunj. Ovim su činom osigurali vez za ribarske brodove te su predvidjeli trendove koji su doveli do povećanja broja i veličine ribarske flote.

Tema: Predavanja i radionice u djelatnostima poljoprivrednih zanimanja.

U ovoj ćete radionici ući u svijet eteričnih ulja i aromakozmetike. Naučit ćete kako brendirati prirodni proizvod te kako izaći na tržište sa prirodnim proizvodom. Također ćete ući u svijet apiterapije. Upoznat ćete svijet maslinara i metode očuvanja ove mediteranske baštine.
Naši predavači su dugogodišnji partneri Učilišta Izvor znanja,  Ksenija Borodski koja educira polaznike osposobljavanja poljoprivrednih zanimanja te Ante Šimić s kojim imamo poslovnu suradnju u području praktične nastave.

Moći ćete pogledati kratki film o posljednjoj edukaciji polaznika osposobljavanja za Uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

Degustirat ćete proizvode gospodina Ante Šimića koji vodi uspješni Opg obrt Dalmacija Essence.

Učilište će tijekom predavanja i radionica predstaviti svoje programe srednje škole, osposobljavanja, tečajeve jezika i ostale neformalne programe, a djelatnici Učilišta biti će vam na usluzi za bilo kakva pitanja.

Dani otvorenih vrata u Učilištu Izvor znanja održat će se u subotu 02. listopada 2021. s početkom u 10 h pa sve do popodnevnih sati. Čekamo vas u prostorijama Učilišta Izvor znanja, Obala Vladimira Nazora 2, zgrada stare škole. Predavanja i radionice su besplatni.

Kontakt:
Mob: 091/268-3611
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Lijep pozdrav

Stranica 1 od 44