22 Ruj 2019
  2801

Ovaj važan 22.9. obilježile su vodičke udruge proizašle iz Domovinskog rata

To je bila prekretnica i za čitavu Republiku Hrvatsku: Na današnji dan prije 28 godina oslobođen je Šibenski most

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 22 Rujan 2019 17:50

Na današnji dan prije 28 godina, Radio Šibenik točno u podne izvijestio je kako je oslobođen Šibenski most. Sutradan, 23. rujna 1991. godine u 11 sati i 27 minuta označen je prestanak zračne opasnosti. Tri vodičke udruge proizašle iz Domovinskog rata UHBDDR, UHDDR i HVIDR došle su do mosta i zajedno obilježile ovaj dan.

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Republiku Hrvatsku. 

-    Kako čelni ljudi svih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Vodica ponovno nisu pozvani na sastanke organizacijskog županijskog odbora za obilježavanje Rujanskog rata te nisu bili dio organizacije cjelokupne županijske manifestacije, tako i ne znaju iz kojih se razloga izostavio iz programa 22.9. -  dan oslobađanja Šibenskog mosta koji je po njima neizostavno važan. Novom idejom vodičke udruge su obogatile svoj lokalni program za dan oslobađanja mosta, kazao nam je Danijel Lasan Zorobabel, predsjednik UHBDDR Vodice.

Oslobođenjem Šibenskog mosta i odbacivanjem agresorske JNA, Zbor narodne garde i policija osujetili su plan agresora da Republiku Hrvatsku podijeli na dva dijela. U Šibeniku, na Šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji, a Domovinski rat dobio je novi vojni moralni uzlet.

-    Kroz dva sastanka koja je sazvao Grad Vodice, manifestacija Srcem protiv čelika na nivou Grada je uspješno organizirana te se kao zaključak dogovorilo da će se naš lokalni program narednih godina obogaćivati u svakom pogledu, a sve u svrhu da se Rujanski rat kroz buduće generacije na zapostavi, istaknuo je Lasan Zorobabel.

Na posljednjem gradskom sastanku sve udruge iz Domovinskog rata su se jednoglasno dogovorile da bi se dan oslobađanja Šibenskog mosta obilježio zajedničkom fotografijom na mostu, a poslije i sa zakuskom svih vodičkih branitelja koji su davne 1991. sudjelovali u obrani grada i oslobađanju Šibenskog mosta.

-    Planiramo navedeni datum postaviti trajno u program obilježavanja Rujanskog rata grada Vodica, a naša zakuska je financirana iz fondova Hvidra-Vodice, UHDDR-Vodice, UHBDDR-Boban Vodice i potporom Grada Vodica, kojima se ovim putem i zahvaljujemo.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close