Rujan 29, 2019 3251

Vodički vatrogasci i vatrogaskinje sudjelovali na 12. memorijalu »Riječke vatre«

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Jučer je na riječkom Korzu održan 12. memorijal »Riječke vatre«, natjecanje vatrogasaca, u čast na sve riječke vatrogasce poginule na intervenciji prilikom spašavanja ljudi i imovine.
Kao i do sada natjecanje bilo humanitarnog karaktera jer sav prihod od kotizacija namijenjen je obiteljima ove godine poginulih vatrogasaca Gorana Toića i Ivana Galekovića

Natjecalo se 50 vatrogasnih ekipa iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a zbog svoje je atraktivnosti privuklo velik broj publike

Na natjecanju sudjelovali su vatrogasci i vatrogaskinje iz JVP i DVD Vodice

Ivan Bosotin i Ivan Mihić zauzeli su 3. mjesto u kupu HVZ u B kategoriji, Branimir Ergić i Zdenko Juričev Martinčev - 3. mjesto u C kategoriji te Marta Juričev - Martinčev i Mirta Benčić - 3. mjesto u E kategoriji.

Inače “Fire Combat” je natjecanje vatrogasnih grupa tj. natjecanje operativnih vatrogasaca. Samo natjecanje obuhvaća i zahtjeva izuzetnu fizičku spremu (kondicijsku spremnost i bazičnu snagu). 

"Fire Combat" je potpuna suprotnost i bitno se razlikuje od ostalih natjecateljskih disciplina u Hrvatskoj. Natjecanje obuhvaća savladavanje različitih prepreka, korištenje samoizbavne opreme, prijenos povrijeđene osobe i razvlačenje „B“ cijevne pruge pod pritiskom te gašenje „požara“ u finalnoj točki natjecanja. 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 29 Rujan 2019 13:44
djelomob1.jpg