Listopad 04, 2020 3129 Denis Samohod

U organizaciji ŠRK Mali porat: Uspješno odrađena tradicionalna eko akcija čišćenja vodičkog podmorja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U svrhu očuvanja prirode ŠRK Mali porat je u nedjelju 04. listopada organizirao akciju čišćenja vodičkog podmorja. Čistio se Mali i Veliki parapet te podmorje ispred stare škole.

U ovoj akciji sudjelovali su ronioci Poverliftting kluba Šibenik, Triton – sub, JVP Šibenik, Ronilački klub Murter – Kornati, DVD Vodice, Ronilački klub Vodice-Dive, Ekipa eko-ronioci, Buschy-sub te volonteri i članovi kluba Mali Porat koji su od ronilaca prihvatali vreće sa otpadom te iste nosili do kontejnera.

Kao i protekloj godini, sa morskog dna su se izvukli razni predmeti. Od automobilskih guma, malih plastičnih pitara, starih bova i bokobrana pa do uvijek prisutne i najmasovnije, staklene ambalaže.

- Ove godine prikupilo se jako puno otpada, do vrha pun kontejner. Pored svih koji su sudjelovali u ovoj akciji, zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Vodica koja nas je kao i do sadašnjih godina potpomognula s rukavicama i vrećama za otpad te tvrtci Leć d.o.o. koja je osigurala kontejner za otpad – rekao nam je rekli su nam Denis Samohod, tajnik i Goran Crljenak, predsjednik kluba ŠRK Mali porat

Na kraju spomenimo kako članovi kluba ŠRK Mali porat osim klupskih aktivnosti uvelike sudjeluju u zajednici kroz mnogobrojne humanitarne i druge akcije.

Foto: Denis Samohod

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Listopad 2020 12:40
djelomob1.jpg