17 Ožu 2021
    707

Na potresom stradala područja iz Vodica je dostavljeno preko deset tona humanitarne pomoći

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Ožujak 2021 19:45

U petak 12.03.2021. dostavljena je i zadnja isporuka humanitarne pomoći na potresom stradala područja. Zadnja isporuka je bila namijenjena za Glinu.

Kroz prosinac, siječanj, veljaču i ožujak u više navrata je dostavljana humanitarna pomoć u Sisak, Petrinju i Glinu. Dostavljeno je više od 10 tona humanitarne pomoći u vidu hrane, higijene i vode. Pored hrane higijene i vode građani grada Vodica (uključujući Srimu, Gaćeleze, Prvić Šepurine i Prvić Luku) donirali su za potresom stradala područja i više od 70 grijalica, male hladnjake, dječje krevete, sklopive apartmanske krevete, radio prijemnike, vreće za spavanje, plinske boce, produžne kablove, kabanice, čizme, dječje igračke, deke, posteljinu, jastuke, odjeću i obuću, paronepropusne folije, cerade i najlone za prekrivanje krovišta, medicinske maske, sredstva za dezinfekciju, dječje potrepštine.

Sva donirana humanitarna pomoć je uz pomoć djelatnika i volontera Crvenog križa te članova Udruge daj 5 od srca dostavljen i isporučena tamo gdje je u tom trenutku bila potrebna, a nastojali smo je ravnomjerno rasporediti za Glinu, Sisak i  Petrinju.

U Vodicama je s potresom pogođenog područja smještaj i sigurnost potražilo više od 80 ljudi koje je Crveni križ Vodice evidentirao i osigurao pomoć u obliku koji im je bio potreban u datom trenutku. 

U prihvatu humanitarne pomoći donirane od strane građana sudjelovali su volonteri Crvenog križa, članovi Udruge daj 5 od srca, članovi Dvd-a Vodice, vodičke mažoretkinje, i građani koji su se spontano priključili. U otpremanju humanitarne pomoći podršku su  pružili Dilber logistika,  komunalno poduzeće Leć d.o.o., Konoba  Makina, Destina d.o.o. , Sheashell d.o.o.

Od srca zahvaljujemo svima koji su nam ponudili pomoć, koji su nam na bilo koji način pomogli i pružili potporu u prihvatu i prijevozu humanitarne pomoći. Zahvaljujemo svima koji su se prijavili u našu evidenciju za prihvat građana s potresom stradalih područja, svima koji su svoje kombije i vozila stavili na raspolaganje Crvenom križu.  Najveća zahvala ide građanima grada Vodica koji su još jednom pokazali veliko srce u nesebičnom pomaganju ljudima u potrebi. - poručuju iz Crvenog križa

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close