Lipanj 16, 2021 1306

Zdravko Gojanović koordinator UGP-a: U Anti Cukrovu smo dobili pravog poslovnog partnera i odličnog budućeg suradnika

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Zdravko Gojanović koordinator Udruge Glasa poduzetnika sastao se danas s gradonačelnikom Vodica Antom Cukrovom. 
Spomenimo Udruga Glas poduzetnika broji preko 12 000 članova mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i svih zaposlenika u privatnom sektoru.
Pozitivne dojmove sastanka Zdravka Gojanovića djelomično prenosimo s facebook portala Udruge Glasa Poduzetnika


“Nakon jutrošnjeg sastanka s gradonačelnikom Vodica, gosp. Antom Cukrovom zvanim Desto, još ne mogu svoje dojmove pohvatati da napišem ovaj post. Sastanak je bio fenomenalan i izuzetno konstruktivan, što i nije bio problem jer nasuprot vas sjedi gradonačelnik sa 40 godisnjom poduzetničkom vrlo uspješnom karijerom i gradonačelnik koji razumije, shvaća i rješava poduzetničke probleme.

Na sva moja pitanja o parafiskalnim nametima, olakšicama poduzetnicima u corona krizi grad Vodice je ili u potpunosti ili u 50 postotnom iznosu smanjio svoja potraživanja. Ali krenimo redom..

Čim je počela corona kriza Grad Vodice je donio sljedeće odluke, smanjen je  ugostiteljski porez na potrošnju sa 3 posto na 1.5posto, s vjerojatnom tendencijom ka ukidanju istog.

Ukinut je gradski prirez na plaće u iznosu od 6 posto, trajno.

Za korištenje javne površine za štekate ugo objektima odmah su smanjene obaveze za 50 posto i tako ostaje do daljnjeg.

Komunalna naklada za privredu, velike hotele i sl...smanjena za 50 posto a za 4 zimska mjeseca, otpisana u totalu. Ukinuta spomenička renta.

Smanjivati će birokraciju i  plaće zaposlenicima i to do 15 posto za veća primanja zaposlenika, jer ipak nije u redu, što je kao poduzetnik itekako svjestan da teret ove krize podnose isključivo poduzetnici.

Raditi će se na digitalizaciji i financijskoj transparentnosti gradske uprave.

Proširenje sadašnje poslovne zone (sjever Vodica) za nekoliko tisuća kvadrata.

Poticati će se razvoj OPG-a u zaleđu Vodica kao i poljoprivrede te razvoj agroturizma.

Gradonačelnik posebno naglašava da će on i njegova uprava tretirati poduzetnika kao partnera i prijatelja, a ne kao u dosadašnjoj praksi lopova i neprijatelja...

Tako da ovo ujedno mozete shvatiti kao  poziv na ulaganje u Vodički kraj jer sa ovakvim poduzetnički orijentiranim gradonačelnikom neće niti jedan poduzetnik imati problema sa realizacijom svog projekta.

Također je izrazio zelju da se sa UGPom  ostvari jos kvalitetnija i uspješnija suradnja i pokazao je zainteresiranost i otvorenost za naše prijedloge i sugestije.

Tako da smo u ovom čovjeku dobili pravog poslovnog partnera i nadam se odličnog budućeg suradnika.

Svim kolegama koordinatorima želim da i njihovi sastanci u njihovim lokalnim zajednicama proteknu u ovakvom pozitivnom i partnerskom ozračju kakav je ostvaren jutros u Vodicama.”

Lp
Zdravko Gojanović Kordinator UGPa

djelomob1.jpg