Srpanj 05, 2021 1862

Eko radionice za djecu na Plavoj plaži

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera već više od 10 godina provodi svoj ljetni edukacijski program, a ovo će ga ljeto po prvi puta nuditi i u Vodicama.

Tako će mladi od 5 do 8 godina starosti svaki ponedjeljak i četvrtak tijekom srpnja i kolovoza moći sudjelovati na eko radionicama koje će voditi Vanja Roca, volonterka Argonaute koja posjeduje bogato iskustvo rada sa djecom kroz neformalne metode učenja.

Glavni cilj Argonautinog edukacijskog programa jest kod djece osvijestiti prirodne ljepote ovog našeg djelića Mediterana kao i veliku potrebu da pazimo na ekološki otisak koji svjesno ili nesvjesno ostavljamo i to sve na kreativan način kroz radionice na kojima ćemo koristiti reciklirane materijale s kojima će uz Vanjinu pomoć polaznici napraviti svoje vlastite uratke kako bi ih ponosno ponijeli sa sobom šireći dalje ideju o očuvanju prirode i važnosti utjecaja pojedinca na svijet koji ga okružuje.        

Tako će se iduća dva mjeseca, Argonauta na kreativan i zabavan način s našim najmlađima na Plavoj plaži baviti temama recikliranja, smanjivanja otpada, prenamijene i produljivanja životnog vijeka predmeta koji se vrlo lako odbacuju.

Radionice će se održavati svaki ponedjeljak i četvrtak tijekom srpnja i kolovoza (prva će se održati u četvrtak, 8. srpnja) u terminu od 18.00 do 19.00h, na Plavoj plaži „u dvorištu kod Jakova“ iza kafića s plavim zidom. Potrebni materijali za provedbu eko radionica bit će pripremljeni, a cijena po djetetu iznosit će 30,00kn.

Tags
djelomob1.jpg