Srpanj 05, 2021 1923

Ribafish doplivao sa Zlarina do Prvića pa razveselio 50-ak okupljene djece pričom, igrom i poklonima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U ponedjeljak 5.7. u ranim jutarnjim satima, do najisturenijeg rta otoka Prvića, doplivala je čarobna ribica. Ribica, čije ime sad već znaju svi mališani i čijoj pojavi su se već veselila sva djeca na naseljenim otocima od Koločepa do Zlarina. Nizu takvih otoka, počevši od spomenutog najjužnijeg, pridružio se i otok Prvić, kao 20-ti otok do kojeg je doplivao Domagoj Jakopović Ribafish, nazivan još i Riba.

Riba pliva morima pozitivne energije i donosi plimu sreće djeci s otoka do kojih dopliva. Prvinske obale je dotaknuo u sklopu 2. etape projekta Rokotok u kojem će, kroz tri etape, plivanjem spojiti sve naseljene otoke u Hrvatskoj i pri tom prenijeti djeci važne poruke - o ekologiji, važnosti aktivnog djetinjstva i životu bez ekrana.

Na Prvić je Riba doplivao sa Zlarina, krenuvši otamo u 7 sati i 8 minuta. Trebalo mu je oko sat vremena da prevali razdaljinu od 2,8 kilometra. Program dočeka je bio zakazan u 10:30. Za potrebe dočeka, Riba je doplivao još jednom s Punte, razvio zastavu Rokotoka, a potom okupljenoj djeci pričao o ekologiji, plivanju, geografiji i morima. 

Poslije priče, djeca su očistila plažu kod Marete, pronašla skriveno blago i veselila se poklonima koji su doplovili s Ribom, pripremljeni s pažnjom kako nijedan mališan ne bi ostao praznih ruku.

Na pitanje kako uspijeva uskladiti svoje dvije strasti, plivanje i u finim jelima i pilima uživanje, Ribafish odgovara: “Za mene je sve ovo vrlo emotivno i to mi daje snagu.”

U spomen na svog sina Roka, Riba će u ovoj etapi projekta plivanjem spojiti još 14 otoka, s Ugljanom kao ciljem u završnoj dionici. Sutra ga čeka ona najdulja - od Zlarina do Kaprija - dulja od 8 dugih kilometara. Želimo Ribi mnogo sreće i mirnih mora, i zahvaljujemo čitavoj njegovoj ekipi na jutru koje će, ne sumnjamo, ostati utisnuto u pamćenje svih 50-ak prisutnih mališana.

Za što opušteniju i svečaniju atmosferu, pobrinuli su se restoran Mareta, pizzeria & konoba Nanini, ŠRK Botnica i Udruga Otok. Fotografije: Jagoda Bokulić i Udruga Otok 

djelomob1.jpg