Srpanj 09, 2021 741

Odobreno dva milijuna kuna za promociju ribarstva i pomorske baštine putem Razvojne strategije FLAG-a „Galeb“

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Uprava ribarstva, Ministarstvo poljoprivrede je donijela odluke o dodjeli sredstava za 14 projektnih prijava koje su pristigle na natječaj FLAG-a „Galeb“ u vrijednosti 1.974.692,53kn.

Na natječaj FLAG-a „Galeb“ za Mjeru 1.1.1. „Promocija lokalnog ribarstva, akvakulture, gastronomije i maritimne baštine“ je zaprimljeno 15 projektnih prijava. Putem administrativne kontrole i ocjenjivanja 14 projektnih prijava je pozitivno ocjenjeno te je Upravni odbor FLAG-a „Galeb“ za njih donio Odluke o odabiru, dok je za jednu projektnu prijavu donesena Odluka o odbijanju. Kompletna natječajna dokumentacija je poslana Ministarstvu poljoprivrede, Upravi ribarstva na konačnu provjeru i donošenje Odluka o dodjeli sredstava, te je 14 projekata dobilo odluke o dodjeli sredstava.

Nositelji projekata dolaze iz civilnog , javnog i privatnog sektora: pet turističkih zajednica, četiri udruge, općina, dječji vrtić, zadruga, muzej, nacionalni park i jedan ugostitelj.

Putem projekata će se provoditi brojne manifestacije, edukacije, događaji, sajmovi i gastro događanja u cilju promocije lokalnog ribarstva i maritimne baštine ribarstvenog područja FLAG-a „Galeb“- gradovi Vodice i Skradin, općine Tribunj, Murter-Kornati, Pirovac i Tisno.

 

Putem Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a „Galeb“ kroz dva natječaja je do sada kumulativno odobreno 3.658.334,53kn za 23 projekta.

POPIS ODOBRENIH PROJEKATA

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 23:06
djelomob1.jpg