Srpanj 23, 2021 2156

Od ponedjeljak nove mjere za cijeli Jadran

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kao što je jučer najavljeno, Stožer je na današnjoj konferenciji za medije predstavio nove mjere za cijeli Jadran, a ne kao što se smatralo, samo za dalmatinske županije gdje je najveća incidencija i gdje je procijepljenost niža u odnosu na ostatak zemlje. 

Kako prenosi Večernji list, zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba, osim ako se radi o javnom okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU covid potvrdama i neće sudjelovati više od 1000 osoba, a za isto su nadležni stožer CZ lokalne samouprave i nadležni županijski stožer dali suglasnost.

Javna događanja, okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 24 sata. Održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta, uključujući i svadbene svečanosti, dopušteno je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ako na svadbenim svečanostima nije više od 15 osoba. Više od toga moguće je samo uz Covid potvrde.

Organizatori događaja moraju najkasnije 7 dana prije održavanja poslati namjeru održavanja lokalnom stožeru te zatražiti prethodnu suglasnost. Nadležni stožer je obvezan donijeti odluku u 2 dana i dostaviti je županijskom stožeru koji također mora donijeti odluku u 2 dana. Ako se dva stožera ne mogu složiti oko ispunjenja uvjeta takvog događaja ili okupljanja onda konačnu odluku donosi Nacionalni stožer. 

 

Odlukom koja se primjenjuje od ponedjeljka 26.srpnja, a mjere će biti na snazi do 15. kolovoza.

djelomob1.jpg