Listopad 15, 2021 851

Video: U Atrijumu održana Donacijska večer za Kiaru Goršić

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Donacijska večer na kojoj su se prikupljali sredstva za liječenja teško oboljele djevojčice Kiare Goršić iz Šibenika održala se u četvrtak, 14. listopada u Atriumu.

Organizirao ju je Crveni križ Šibenik u suradnji s Dramskom radionicom Kulturne udruge Tribunj.

Djevojčici Kiari je dijagnosticirana zloćudna novotvorina moždanoga debla. S obzirom na vrlo lošu prognozu, uz standardno liječenje uputno je Kiaru uključiti u kliničku studiju u inozemstvu jer se takva studija još uvijek ne provodi u Hrvatskoj.

Troškovi takve vrste liječenja procjenjuje se više od 32 milijuna kuna.

 

Osim eksperimentalnog liječenja za ovakav tumor trenutno ne postoji lijek ili metoda kako ga liječiti. 

"Primjenjuje se radioterapija ali trajno liječenje u vidu kemoterapije ili  neurokirurškog zahvata nažalost ne postoji. Radi se o jednom od najmalignijih tumora dječje dobi nalazi se u moždanom deblu, vrlo mala struktura fizički ali tu se križaju živčane strukture mozga i zadirati neurokirurški u tu strukturu je gotovo nemoguće", kaže ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić, kako piše 24 sata.
Bez obzira na sve Kiara i njezini roditelji neće odustati, nadaju se da će uskoro znati gdje će nastaviti liječenje. 

Kako je bilo na donacijskoj večeri u Atruijuma pogledajte u video prilogu kojeg je snimo i montirao Jurica Cindrić. /Reporterka: Lucija Cvitan

Podaci za uplatu: Pomoć za Kiaru Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik IBAN: HR7823900011500216860 Model: HR 02 Poziv na broj: OIB uplatitelja Uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) CODE: HPBZHR2X

Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Listopad 2021 18:57
djelomob1.jpg