Travanj 23, 2022 2755

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata - Pakoštane reagirala priopćenjem kako stoji uz generala Antu Gotovinu

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata - Pakoštane reagirala priopćenjem kako stoji uz generala Antu Gotovinu Foto: Vlada Republike Hrvatske/Wikipedia
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata- Pakoštane reagirala je na napade na generala Antu Gotovinu koji su se intenzivirali u zadnje vrijeme osobito na društvenim mrežama. Priopćenje donosimo u cijelosti

Ponukani raznim uvredljivim izjavama u tiskanim medijima te po društvenim mrežama, kako pojedinaca tako i institucija, usmjerenim generalu Anti Gotovini, ovim putem želimo istaknuti kako to smatramo apsolutno neprihvatljivim.

Mi, hrvatski branitelji, borili smo se za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, što podrazumijeva i slobodu mišljenja i govora. Svatko ima pravo na svoj stav koje može javno iskazati, a da pri tome ne vrijeđa nikoga.

Mi znamo da je general Ante Gotovina praktični vjernik i da je kod njega istaknut osjećaj za ljudskost, milosrđe i oprost. I on sam oprostio je svima, a podmetanja i spletki bilo je u njegovom predmetu, i s lijeve i s desne strane političke scene. To itekako svjedoči o njegovoj ljudskosti i veličini.

Ovim priopćenjem želimo obavijestiti hrvatski narod, a posebno hrvatske branitelje, da Udruga branitelja Domovinskoga rata - Pakoštane, stoji uz generala Antu Gotovinu, kao što je i on stajao uz sve nas branitelje tijekom Domovinskoga rata, a to i danas čini.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata - Pakoštane

Boris Bašić,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata- Pakoštane

djelomob1.jpg