Svibanj 15, 2022 1752

Kompletan projekt bit će završen do ljeta

Trg ispred crkve u Čistoj Velikoj dobio je novo ruho

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Trg ispred župne crkve Svete Ane u Čistoj Velikoj, glavno i vrlo živo mjesta okupljanja, događanja i društvenog života dobilo je novo ruho, a kompletno uređenje bit će završeno do ljeta. Ovaj projekt vrijedan oko 2 milijuna kuna u potpunosti je financirao Grad Vodice.

- Ovaj projekt imao je jedan specifičan problem, jedan dio zemljišta pripadao je Gradu Vodicama, a drugi Šibenskoj biskupiji te je projekt zahtijevao određene izmjene. Dogovor je postignut s crkvenim vlastima te nakon rješavanja svih problema koji su se pojavili u toku gradnje konačno ga uspješno privodimo kraju – kazao nam je gradonačelnik Ante Cukrov.

Projektom je uređen prostor s južne i sjeverne strane crkve. Sa sjeverne strane formirao se crkveni trg iz kojeg se ulazi u crkvu i u župnu kuću. Postavljen je ogradni zid sa zelenom zonom koja će se napraviti uz obje strane, a u središnjem dijelu nalazi se 'jezero' s 'pješačkim prijelazom'. S južne strane napravljen je tkz. parkovni trg, kombinacija popločane podne plohe i hortikulture.

- Također, kroz program asfaltiranja prema županijskoj cesti izradit će se nogostupi, nekoliko parkirnih mjesta te drvored. Dok je program u tijeku Mali vrtlari zaduženi su za krajnje uređenje 'jezera' na trgu, odnosno puštanje u rad, sadnju zelenila i navodnjavanje. U ovom projektu, kao i svim koji slijede velika pažnja posvetit će se sadnji zelenila, posebice stabala – naglasio je gradonačelnik Cukrov.

Rizk Casino Bonus

Čista Velika ovim je uređenjem dobila urbani i adekvatniji crkveni trg na kojem će se održavati sve važne manifestacije za ovo mjesto, kako crkvene, tako i svjetovne.

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Svibanj 2022 20:44
djelomob1.jpg