Srpanj 28, 2022 1401

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ZAKLON, zaštita od krize u lokalnim zajednicama

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Zagrebu je 27. srpnja održana svečana dodjela ugovora za provedbu 27 projekta ukupne vrijednosti 11.478.878,18 kuna odobrenih za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda. Projekti su ugovoreni temeljem 17., 18. i 19. Odluke o financiranju na Pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Voditeljica LAG-a „More 249“ Meri Krnić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom ZAKLON, zaštita od krize u lokalnim zajednicama.

Partneri na projektu su Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski crveni križ Gradsko društvo crvenog križa Vodice i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Vodice“. Vrijednost projekta iznosi 388.861,62 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Cilj projekta je ojačati kapacitet udruga prijavitelja i partnera kroz edukaciju zaposlenika, članova i volontera za dobro upravljanje i održivi razvoj, prepoznavanje problema, postupanje i upravljanje u kriznim situacijama.

Projekt će trajati 14 mjeseci a planirane su sljedeće aktivnosti:

  1. Edukacija za zaposlenike, članove i volontere udruga za postupanje u kriznim situacijama

U sklopu aktivnosti odraditi će se edukacije za krizne situacije uzrokovane prirodnim katastrofama: edukacije prve pomoći, edukacije u slučaju požara i potresa.

  1. Edukacija za djecu u odgojno-obrazovnim ustanovama

Aktivnost je namijenjena djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole.

  1. Edukacija za volontere

U sklopu edukacije organizirati će se dvodnevna radionica za zainteresirane sudionike gdje će se upoznati s osnovama volontiranja i potrebama u zajednici. Također će s organizirati dvije volonterske aktivnosti čišćenja puteva kao preventiva za zaštitu od požara.  1. Edukacija za lokalni održivi razvoj i jačanje kapaciteta OCD-a

Članovi, zaposlenici i volonteri udruga kroz četiri dvodnevne radionice upoznati će se s osnovama za aktivno i učinkovito djelovanje OCD-a u lokalnim zajednicama, načinom uključivanja građana u sustave donošenja odluka i načinima suradnje, kao i razumijevanje društveno odgovornog ponašanja.

  1. Studijsko putovanje za sudionike radionica

Planiran je posjet recikliranom imanju u Vukomerić.

  1. Upravljanje projektom i administracija
  2. Promidžba i vidljivost

 

djelomob1.jpg