Kolovoz 28, 2022 3032

ODRŽAN MIMOHOD SJEĆANJA: Petnaest je tužnih godina prošlo od kornatske tragedije

Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

Petnaest je tužnih godina prošlo od kornatske tragedije. Tuga i bol nisu ništa manji. U tihoj povorci u čast stradaloj dvanaestorici vatrogasaca iz DVD-a Vodice i Tisno te JVP Šibenik koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali gaseći požar na Velikom Kornatu i ove je godine sudjelovalo više stotina tužnih lica.

Zapaljene su svijeće i položeni vijenci kod spomenika vatrogascima u parku, a klapa Bunari glazbeno su uveličali ovaj veliki događaj prožet silnim emocijama.

Danas smo se prisjetili i dugogodišnjeg tajnika vodičkog DVD-a koji se nije mogao nositi s golemom tugom što ju je uzorkovala ova tragedija.

Mario Jozić iz JVP Vodice, ondašnjeg DVD-a te koji se također uputio na Kornat tog kobnog dana, pročitao je pismo svojoj braći i prijateljima: Gabrijelu Skočiću, Hrvoju Strikomanu, Karlu Ševerdiji i Anti Juričevu, ali i svim ostalim stradalim vatrogascima.

Mimohodom je nastavljeno do grobova stradalih vodičkih vatrogasaca, gdje su uz molitvu župnika don Franje Glasnovića položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na kornatske heroje.

Spomenimo kako je vodički DVD u parku simbolički poslao poruku postavljanjem makete helikoptera koji je kobnog dana letio nad Kornatom i crne kutije kojoj se naknadno gubi svaki trag.

- Ovom porukom željeli smo pokazati kako se na dan kad se desila tragedija, izvadila crna kutija iz helikoptera te se i nakon 15 godina ne zna gdje je i kod koga je ona - rekao je Matija Karlo Valinčić za Dnevnik HRT-a 

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Kolovoz 2022 22:11
djelomob1.jpg