Rujan 27, 2022 548

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik uspješno proveo prvu godinu projekta „Odluči i kreni“

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Tri sudionice uspješno su završile sve projektne aktivnosti te se zaposlile, priopćili su iz Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

U projekt „Odluči i kreni“ koji provodi Centar sa socijalnu inkluziju Šibenik, do sada je uključeno ukupno jedanaest osoba. U prvoj godini projekta četiri osobe su uspješno završile programe osposobljavanja dok su tri osobe uspješno završile sve projektne aktivnosti. Također u ovom trenutku tri osobe su u postupku pohađanja ili polaganja različitih programa obrazovanja, dvije osobe uskoro upisuju programe obrazovanja, a preostale dvije su nedavno uključene u projekt.

Kroz mjesec listopad planirano je uključenje još dvije mlade osobe u NEET statusu te nam preostaje pronaći još minimalno dvoje sudionika koje se žele uključiti u projektne aktivnosti. Projekt također obuhvaća osobe sa invaliditetom tako da je do sada uključeno tri od pet planiranih osoba dok je jedna osoba uspješno završila sve projektne aktivnosti.

Projektom se želi uključiti najmanje petnaest mladih osoba, između 15 i 29 godina sa područja Šibensko-kninske županije, koje su nezaposlene, neaktivne na tržištu rada te se ne obrazuju niti usavršavaju. Cilj projekta je pružiti im podršku prilikom aktivnog uključivanja na tržište rada, ali i raditi na njihovom osobnom i profesionalnom rastu i razvoju.

Projektne aktivnosti uključuju pohađanje raznih radionica, korištenje alata za traženje posla i pisanje životopisa. Nadalje sukladno njihovim potrebama i željama kroz projekt im je omogućeno pohađanje raznih verificiranih programa obrazovanja poput autoškole, skipera, barmena, dadilje, a za koji iskažu interes uz usluge mentorstva i savjetovanja.

Sudjelovanje u projektu i projektnim aktivnostima u potpunosti je besplatno. Partneri projekta „Odluči i kreni“ (UP.01.2.0.04.0007) su Hrvatski zavod za zapošljavanja - PU Šibenik, Centar za socijalnu skrb Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin. Ukupna vrijednost projekta je 1.362.480,00 HRK i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od 12. srpnja 2021. do 12. srpnja 2023. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.inkluzija-sibenik.hr/odluci-i-kreni/

 

djelomob1.jpg