Listopad 02, 2022 2272

Objavljen Javni natječaj: Kreće uređenje Trga kneza Branimira (Poljana)

Objavljen Javni natječaj: Kreće uređenje Trga kneza Branimira (Poljana) FOTO JURICA CINDRIĆ / ILUSTRACIJA
Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Prošli tjedan objavljen je Javni natječaj uređenja Trga kneza Branimira (Poljana ili Đardin). Kako saznajemo od gradonačelnika Ante Cukrova postojeći elementi ivičnjaka, asfaltnih površina i betonskih zidova su prilično oštećeni, a djelomično oštećeni do neuporabljivosti. Predloženo projektno rješenje predstavlja minimalnu intervenciju u funkcionalno i oblikovno uređenje postojećeg parka.

Rješenje u potpunosti akceptira postojeće koridore kretanja, funkcionalnu podijeljenost i hortikulturno uređenje. Postojeći ulazi/izlazi iz parka ostaju na istim pozicijama, a zahvat ne traži uklanjanje niti jednog stabla. Centralni dio parka od isključivo šetnice postaje trg/plato/šetnica, a na kojem se mogu organizirati manje glazbene, dramske, sajmišne i slične priredbe.

„Gornji“ i „donji“ dijelovi parka zadržavaju postojeću osnovnu matricu, funkcionalno i hortikulturno rješenje. Proširenje središnjeg dijela parka nije išlo nauštrb zelenih površina, jer se nalazi pretežno na poziciji prijašnjih šetnica.

- Kako Grad Vodice dobar dio događanja tijekom ljeta i adventa namjerava održavati u parku, ovim uređenjem neće se dirati stabla, sredina parka će se urediti i proširiti, postavit će se bina za nastupe koja neće zapriječiti prolaz ljudi kroz park. Dječje igralište ostaje na mjestu i u gabaritima kao do sada, postaviti će se antistresna podloga, spomenik vatrogascima stradalim u Kornatima ostat će na mjestu gdje i do sada, a novitet je postavljanje javne česme. – rekao nam je gradonačelnik

Ovisno o situaciji sa Javnim natječajem planirano je da radovi budu gotovi do Adventa

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 02 Listopad 2022 21:08
djelomob1.jpg