Studeni 12, 2022 2867

Pobjednik 19. regate Jabuka jedrilica Way of Life!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Posada jedrilice Way of life, sa skiperom Michael Maierom, ukupni je pobjednik devetnaestog izdanja regate Jabuka.

U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica održava se 19. po redu pučinska regata, popularna „Jabuka“. Nakon sastanka skipera i izložbe fotografija u čast dvojice članova Jedriličarskog kluba Tijat koji su nas prerano napustili, točno u 22 sata označen je start 19. Jabučke regate.

Flota od 108 jedrilica je krenula prema zadanoj ruti uz buru od deset čvorova. Na startu je bila uobičajena gužva, samo što su posade morale biti puno koncentriranije zbog vjetra. Najveći su ponovno bili na čelu flote, a najveća jedrilica regate - Way of Life - odmah je preuzela vodstvo. Slijedili su je ostali veliki brodovi, a Dubrovnik je bio manji na vrhu. Way of Life je bio prebrz za ostale i prvi je napustio zonu GSM signala. To se dogodilo oko 23 sata, dok su se prvi nakon njega tom području približili sat vremena kasnije. Brzine pri kojima je prva plovila većinom su bile preko 10 čvorova, dok ostale plove preko 6. Vožnja je bila brza jer prva jedrilica je okrenula Jabuku nakon malo više od četiri sata jedrenja. Way of Life je zaokružio Jabuku u 02:09, drugi je bio Toto Travel u 03:06, a dvije minute nakon Molo Longa isto je učinio. Četvrti je bio Cleansport One u 03:32.

Nakon malo manje od deset sati jedrenja, u 07:55:54 prva kroz cilj prošla je jedrilica Way of Life, dva ipo sata iza nje jedrilica ClesnSport One te četiri minute nakon nje kao treća po redu jedrilica Tototravel Tuta Trieste. Četvrta je kroz cilj prošla jedrilica Molo Longo Tuta Trieste. Nakon njih u različitim vremenskim razmacima kroz cilj su polako prolazile i ostale jedrilice, a posljednje se očekuju kroz popodne i večer.

Tri prvoplasirane posade:

1. Way of Life – Michael Maier – YCR Yachting
2. ClenSport One – Marijan Kočila, PD Morska Vidra
3. Toto Travel Tuta Trieste – Pavel Sehnal - Extreme Sailing Team

Devetnaesto izdanje regate Jabuka će završiti u nedjelju dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u Hotelu Olympia.

 

djelomob1.jpg