Prosinac 03, 2022 2262

Vodički vatrogasci sudjelovali na „Zagreb Firefighter Stair Challenge“

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

U subotu je u Zagrebu, u poslovnoj zgradi WMD-a u Strojarskoj, održana deseta po redu humanitarna utrka vatrogasaca. Vatrogasci grada Zagreba organizirali su utrku stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, Udrugu Kolibrići.

Iz JVP Vodice sudjelovali su: Branimir Ergić, Ivan Bosotin- Keke, Marinko Mićin, Ante Vučak i Brigita Grubelić

Brigita je osvojila 3. mjesto u kategoriji žene do 30 godina, Branimir Ergić je "osvojio" drvenu medalju, 4. misto u kategoriji od 40-50 godina

- Super iskustvo za nas vatrogasce, kao da se sa Plave plaže moraš popeti na tri hotela Punta i to sve sa full opremom koja teži cca 20-tak kg. Uspija sam za 8 min 23 sec. I sam sam sebe iznenadija. – rekao nam je Branimir Ergić

Pored vatrogasaca iz Vodica, na Zagreb Firefighter Stair Challenge sudjelovao je njihov kolega iz DVD-a Tisno Toni Lučić.

Spomenimo, ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattlu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, kao i promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Na utrci je sudjelovalo preko 300 vatrogasaca iz šest država, a sastojala se od trčanja po unutarnjem stubištu od -4 do +26 katova (666 stepenica) glavne poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu.Cilj je u što kraćem vremenskom periodu popeti se na 26. kat zgrade, pritom moraju biti obučeni u opremu za strukturne požare(koja teži oko 20-ak kg.), u skladu sa strukom i važećim propisima.

Sav prihod od utrke namijenjen je udruzi „Kolibrić“.

Tags
Poslijednja izmjena dana Subota, 03 Prosinac 2022 23:10
djelomob1.jpg