Siječanj 19, 2023 33873

Tvrtka Sarađen izabrana za izvođača radova na rekonstrukciji bivše državne ceste D8

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Jučer je na stranicama Elektronskog oglasnika javne nabave objavljena Odluka o odabiru - Rekonstrukcije državne ceste D8 u Vodicama, križanja i pješačke staze - II faza, duljine cca 920 m

Od dva ponuditelja STRABAG i SARAĐEN izabrana je ponuda tvrtke SARAĐEN d.o.o. koja je od Strabaga bila jeftinija za cca 1.45 mil kuna s pdv-om.

Do potpisivanja ugovora sa naručiteljem Hrvatske ceste ostaje još rok mirovanja i žalbeni rok pa je za nadati se da će barem crna prometna točka rotor kod benzinske pumpe biti riješen do početka turističke sezone.

Podsjetimo, pored kolnika, nogostupa, javne rasvjete, telekomunikacijske optike, projekt obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže. Planirana je izgradnja 1.050 m fekalne kanalizacije, od toga 850 m fekalnog kolektora i 240 m tlačnog cjevovoda te vodoopskrbne mreže u dužini od 230 m.

Naime, prošle godine u svibnju potpisani su ugovori o sufinanciranju gradnje između Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik i Hrvatskih voda: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina vodoopskrbe na području Grada Vodice i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina odvodnje na području Aglomeracije Vodice.

Na kraju spomenimo kako Grad Vodice sa cca 5 milijuna kuna financira odvodnju i vodoopskrbu kao i DTK za širokopojasni internet te rasvjetu između čvorova, a jedan manji dio cca jedan milijun kuna financiraju Hrvatske vode.

djelomob1.jpg