Svibanj 29, 2023 503

Suradnja na djelu: JVP Vodice i vrtić Tamaris obilježavaju Mjesec zaštite od požara

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara djelatnici Javne vatrogasne postaje Vodice posjetila su djecu vrtića Tamaris u Vodicama. Ova posjeta već se može smatrati tradicionalnom, uzimajući u obzir koliko je važan njen edukativni karakter.

Edukacija djece bio je ključan element ovog druženja, sa naglaskom na samozaštitu. Djelatnici JVP Vodice podučavali su djecu kako da se zaštite u slučaju požara, kako da reagiraju i kako da djeluju u tim situacijama. Cilj je bio proširiti spoznaje i pružiti nova znanja o ovoj temi koja je od vitalne važnosti za svakog pojedinca.

Nakon edukativnog dijela, djeca su imala priliku razgledati vatrogasna vozila, isprobavati vatrogasnu opremu i uvježbavati način dojave u slučaju požara. Bilo je to iskustvo koje je djeci pružilo uvid u svijet vatrogasaca, ali ih je i naučilo važnosti preventivnih mjera i brzog djelovanja.

Ne zaustavljajući se na ovome, u planu su daljnje aktivnosti. Slijedećih dana organizira se i vježba evakuacije. Ova vježba provodi se svake godine s ciljem utvrđivanja spremnosti ustanove u slučaju opasnosti od požara. Cilj je osigurati da su svi dobro upoznati sa svim protokolima i da znaju kako djelovati u takvim situacijama.

Na kraju, želimo izraziti svoju zahvalnost Javnoj vatrogasnoj postaji Vodice na odličnoj suradnji! Njihov trud i zalaganje pomogli su u podizanju svijesti o važnosti zaštite od požara, posebno kod naših najmlađih sugrađana. Bez sumnje, ovo je bio vrijedan doprinos u edukaciji naše djece i izgradnji sigurnijeg društva. - poručuju iz DV Tamaris

Dio galerije pogledajte ispod a cijelu na ovom linku

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Svibanj 2023 13:59
djelomob1.jpg