Svibanj 29, 2023 1157

Plaže u fokusu: Grad za njihovo uređenje izdvojio značajna sredstva

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Grad svake godine predviđa značajna financijska sredstva za održavanje i uređenje plaža, s ciljem nadoknađivanja gubitka šljunka, koji često tijekom zimskih mjeseci odnosi jugo. Prema informacijama koje smo dobili iz Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, za održavanje plaža ove godine proračunom je predviđeno približno 310 000 eura.

Ovogodišnji plan za uređenje plaža također obuhvaća nabavku novog materijala. Procjenjuje se da će za ovogodišnje uređenje plaža biti potrebno oko 3580 tona novog materijala, što je više nego dvostruko u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj podatak sugerira značajan napor u poboljšanju i proširenju plažnih područja, uključujući i novo plažno područje Bristak koje se prostire na 12 000 m².

Upravni odjel ističe da se izrada "zimskog profila", kojim se na obalu povuče dosta šljunka za izradu tzv. dina, pokazala kao troškovno učinkovita metoda - troškovi su pri tom pristupu skoro 40% manji. Stvarni utrošak materijala bit će poznat nakon izrade građevinske knjige.

Grad također ima nekoliko novih projekata u planu za ovu godinu. To uključuje uređenje dotrajalih šesterokuta, uređenje prve faze Kekinog žala u Prvić Luci i uređenje prve faze kupališta Donja banda u Prvić Luci.

Grad nastavlja s ulaganjem u očuvanje i poboljšanje plaža, s posebnim naglaskom na uređenje infrastrukture i nabavku dodatnog materijala. 

djelomob1.jpg