Siječanj 15, 2016 5290

U novu sezonu sa novim izgledom

Herfordska ulica dobiva novo ruho

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Prije godinu dana Grad Vodice je dobio novu uređenu tržnicu sa novim izgledom koji je privlačan, sadržajan i interesantan kako za naše građane tako i za turiste.

Njezin izgled sada zahtjeva da se uredi i uskladi okolni izgled. Grad Vodice zbog toga u svom planu ima uređenje cijelog pojasa od "Barbinog kantuna" do samog autobusnog kolodvora.

U prvoj fazi tog uređenja je Herfordska ulica gdje je zub vremena napravio svoje te je postala neugledna i nesigurna za prolaznike, vlasnike trgovina i turiste kojih je tokom turističke sezone vrlo velik broj.

Kamene ploče su dotrajale, javna rasvjeta uglavnom uništena, a preostali dio nije dovoljan za javno korištenje.

IMG_8974.JPG

Radovi na uređenju počinju početkom veljače i trebali bi završiti do travnja kada bi Herfordska ulica trebala biti svima nama kao i turistima koji će ovu godinu posjetiti naše mjesto lijepa i konačno oku ugodna.

Procijenjena vrijednost radova je 1.500.000,00 kuna, a natječaj je otvoren do 15. siječnja 2016. godine, nakon čega bi se trebao znati izvođač radova

Projekt sanacije Herfordske ulice odnosi se na uređenje partera s ugrađenim instalacijama, zamjenu nekadašnje pergole novim sustavom zasjenjenja ulice, uređenje pročelja, obnovu javne rasvjete i postav novih elemenata urbane opreme.

Predviđenim radovima sanira se i obnavlja pješačka ulica okružena većim brojem pojedinačnih poslovnih prostora (pošta, banka, ured, dvije trgovine mješovitom robom, nekoliko ugostiteljskih objekata i veći broj trgovina suvenirima i ljetnom opremom.)

IMG_8972.JPG

Uređenje poda ulice odnosi se na zamjenu postojećih dotrajalih kamenih ploča i stepenica i njihove betonske podloge novom podnom oblogom s podložnim slojevima.

Zamjena nekadašnje armirano-betonske pergole odnosi se na ugradnju novih prefabriciranih betonskih greda i montažu tendi. Na grede se postavlja javna rasvjeta, a one ujedno služe i kao nosači druge opreme.

Umjesto velikog broja elemenata na nadvojima iznad pojedinačnih poslovnih prostora, na mjestu pergole postavlja se nova greda - nosač opreme. Njome se uvodi red na pročelja građevina i osiguravaju uvjeti udobnog korištenja ulice u većini uvjeta.

Tenda služi za zaštitu od sunca, vrućina i kiše, po noći se skuplja u svrhu boljeg provjetravanja, a zimi u svrhu boljeg osunčanja i/ili zaštite tendi dok se ne koriste.

Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Siječanj 2016 21:57
djelomob1.jpg