Listopad 24, 2017 4535

Plaža Vruje iduće ljeto zasjat će u punom sjaju: Početkom 2018. godine započinje druga faza radova

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U drugom rebalansu proračuna koji će se očekuje u studenom trebalo bi se osigurati sredstva za drugu fazu radova na plaži Vruje kako bi se prije nove godine raspisao natječaj. Završetak radova predviđen je za sredinu lipnja iduće godine kada bi plaža dobila i Uporabnu dozvolu. Vrijednost radova druge faze je oko 5 milijuna kuna, s time da se od Ministarstva turizma očekuje milijun kuna bespovratne pomoći.

 

Do sada je uređeno 6509 m² korisne neto površine, od čega 1471 m² zauzimaju bazeni unutar plaže, dok cijeli akvatorij plaže iznosi 11060 m². Plaža je projektirana tako da je omogućila polivalentnost prostora, pa je jedan dio uređen s pješčenjacima i osobito je atraktivan za boravak obitelji s djecom, dio je plaže prilagođen za osobe s invaliditetom, a dio pogodan za sportove na moru.

Zadnja faza uređenja uključuje popločavanje prostora oko bazena kamenim obložnicama, postavljanje led rasvjete koja će istaći konture plaže u večernjim satima kroz igru svjetla u nadmorskom i podmorskom dijelu. Uz rasvjetu, polažu se i vodovodne instalacije u funkciji potopnih pumpi koje će vodenim akrobacijama doprinijeti većoj atraktivnosti već sad jedinstvene plaže.

Spomenimo, vrijednost završene prve faze je devet milijuna kuna financiran iz proračuna Grada Vodica, a s bespovratnih milijun kuna sufinanciralo ga je Ministarstvo turizma iz programa razvoja javne turističke infrastrukture.

djelomob1.jpg