Siječanj 28, 2020 2237

Marko Fržop odličan 4. na posljednjoj etapi utrke Lanzarote 4 stage MTB race

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

S današnjom, najdužom etapom, 82 km s 1700 m visinske razlike završila je četverodnevna utrka Lanzarote 4 stage MTB race na Kanarskom otočju.

Marko Fržop, kojem inače dobro leže duge utrke, danas je ostvario odličan rezultat plasiravši se na 4. poziciju Mastera 40.

U prilogu je Markov osvrt na utrku:

"Jako zahtjevna trasa prolazila je kroz raznolike terene, bilo je svega, guranja po dubokom pijesku, vulkanskog kamenja, dugih uspona, smiješno malih tunela duljine desetak metara, a visine svega 1.5 m, u kojima doslovno treba leći na biciklu. Nakon jučerašnjeg brdskog kronometra koji sam odradio na 100% svojih trenutnih mogućnosti, danas je ipak sve došlo na svoje, jer volim i puno treniram upravo za duge utrke. S 4. mjestom u ovako jakoj konkurenciji sam više nego zadovoljan, pogotovo kad uzmem u obzir da nisam ni blizu vrhuncu forme, ovdje sam došao odraditi pripremnu utrku za daljnje utrke i podići formu."

Nakon četiri etape u ukupnom plasmanu Marko je završio na 7. mjestu među 185 prijavljenih natjecatelja u Master40 kategoriji iz cijelog svijeta.

"Ova utrka je iza mene, sada fokus ide na slijedeću, koja je već krajem 2. mjeseca u Španjolskoj. Radi se o utrci HC kategorije,  "Andalucia bike race" koja se sastoji od 6 etapa, kroz koje treba odraditi 400 km s gotovo 12000 m visinske razlike.

djelomob1.jpg