Veljača 25, 2020 2054

Andalucia bike race 25.02 - 01.03.2020.

Vodičanin Marko Fržop, vozač Biciklističkog Kluba Top Sport iz Srime, nepunih mjesec dana nakon etapne utrke Lanzarote, ponovno se uputio u Španjolsku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Danas je u Španjolskoj započela još jedna etapna utrka, ove godine još važnija, jer je sada kategorizirana kao SHC utrka, drugim riječima najviša UCI kategorija. 

Andalucia bike race u svom desetom izdanju postala je individualna utrka. Voziti će se u šest etapa, 366 kilometara uz čak 11 160 metara uspona, u periodu 25.02.- 01.03.2020., a i na ovoj utrci imamo svog predstavnika. 

Vodičanin Marko Fržop, vozač Biciklističkog Kluba Top Sport iz Srime, nepunih mjesec dana nakon etapne utrke Lanzarote, ponovno se uputio u Španjolsku. Današnja, prva etapa, bio je kronometar dužine 25 km, s čak 1 119 metara uspona, a po završetku etape Marko je podijelio utiske s nama:

"Šta da kažem, nakon podosta gustog rasporeda prošlih tjedana na poslu i s treninzima nagomilalo se ponešto umora u tijelu. Sam put bio je jako dug i iscrpljujući. Na put smo krenuli s kamperom moj prijatelj Peter Vesel i ja, njegova supruga i sin. Put je trajao gotovo 30h na kojem smo se nas dvojica izmjenjivali u vožnji.

Danas smo odvozili prvu etapu koja je ujedno bila i kronometar, a sastojala se od poprilično strmog uspona, na mjestima preko 25% koji se pretvara u tehnički singl track. 

Spust je jako opasan, sam Peter je jučer dobro "opleo" na spustu, dosta kontra nagiba, dropova, korijenja, pravi rock and roll Mene su noge prvih 20 min dobro slušale, zatim je nastupila mala kriza (umor došao na naplatu) na spustu sam se jako dobro snašao, samo gužva je bila prevelika. 

Startali smo svakih 20 sec i jednostavno nisam uspio voziti cijeli spust u dobrom ritmu. Rezultat je 16. mjesto u kategoriji mastera 40, u konkurenciji 160 vozača. 

Zadovoljan? 

Pa i ne baš, plan je ući u prvih 10,sve ostalo me ne zadovoljava. Sutra je na redu puno duža etapa, vidjeti ćemo što nosi novi dan. Pozdrav svima u HR." .  poručio je Marko Fržop
 

djelomob1.jpg