Ožujak 01, 2020 2614

Nakon najduže, 5. etape MTB utrke u Španjolskoj Marko Fržop dogurao je do 8. mjesta u generalnom poretku Mastera 40.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon 85 km s 2100 m visinske razlike u etapi koja je startala i završavala u Cordobi, s 9. pozicijom na današnjoj etapi Marko se uspio u generalnom plasmanu probiti do odličnog 8. mjesta.

"Danas mi je bilo posebno teško, trpio sam ogromne bolove u leđima, koja su prilično iritirana ovih dana zahtjevnim terenima. Nisam se prepustio krizi nego sam vjerovao u sebe i u naporne trenine koje sam radio ove zime. Uspio sam na dobroj poziciji završiti najdužu, 5. Etapu.

Moram priznati da sam zadovoljan kada se osvrnem na konkurenciju. Tu vozi nekoliko bivših svjetskih prvaka ispred mene, a biti 8., na sad slobodno mogu reći, najtežoj etapnoj utrci na svijetu, za mene je velik uspjeh." - Markov je osvrt nakon 5 odrađenih etapa u Andaluziji.

Sutra, na posljednjoj etapi očekuje ga nešto kraća, ali vjerojatno ništa lakša utrka, koja će vjerovatno biti još teža zahvaljujući činjenici da je večeras počela padati kiša.

Cilj mu je samo obraniti generalnu poziciju, s obzirom da je trenutno izuzetno umoran nakon današnje etape i realno, mogućnosti za bilo što više u ovom trenutku nema.

{youtube}

}

djelomob1.jpg