Rujan 02, 2015 2308 ŠibenikIN Željko Krnčević

Primoštenci su se pokazali još jednom odlični domaćini

Vodički biciklisti ostvarili zapažene rezultate u Primoštenu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U nedjelju su u Primoštenu vožene dvije cestovne biciklističke utrke: Prva Nagrada Općine Primošten i Kup utrka za mlade kategorije, Nagrada grada Šibenika i Šibensko-kninske Županije u organizaciji Biciklističkih klubova Primošten i Fortica.

 

Starije kategorije startale su u 13:30 po vrlo sparnom vremenu i usijanom asfaltu primoštenskog zaleđa, gdje je odmjerilo snage 80-ak natjecatelja u ukupno 14 kategorija od čega se devet mlađih kategorija bodovalo za Kup Hrvatske. Natjecatelja je bilo iz svih krajeva Hrvatske uz državljane Poljske, BiH i Belgije - prenosimo sa portala ŠibenikIN

U najmlađoj kategoriji, U-13, treće mjesto zauzeo je član Fortice Josip Juras. Od juniora slavio je David Jabuka (BK Zadar), dok su četvrti Lorenzo Marenzi iz Fortice i Roko Fržop BBK Orlov Krug u kategoriji kadeta.

 

Kod žena Elite prva je Pazinjanka Antonela Ferenčić, a u kategoriji Mastera A i B prva mjesta su odnijeli Vodičani Tonko Juras i Joško Fržop. Kod rekreativaca pobjednik je bivši član Fortice, a sada trener u BK Zadru Ante Radić.

- Primoštenci su se pokazali još jednom odlični domaćini. Počeli su zaista puno ulagati u biciklizam po uzoru na Vodice, kao što je rekao i načelnik općine Primošten Stipe Petrina koji je došao dodijeliti odličja pobjednicima i obećao veću pomoć za razvoj biciklizma pa tako i BK Primoštena. Na kraju važno je spomenuti posebno odličnu suradnju, kolegijalne i prijateljske odnose tri kluba: BBK Orlov Krug, BK Primošten i BK Fortica, kojima nije ovo prvi put da si uzajamno pomažu i surađuju – kažu organizatori utrka Dragan Ilioski i Ante Bogdan za portal ŠibenikIN

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Rujan 2015 15:00
djelomob1.jpg