Ožujak 08, 2021
Renata Bastić

Renata Bastić

Jutros smo se uputili u vodičko zaleđe, na OPG Ranch 4 Me obitelji Mehić. Na njihovom ranču nalazi se pravo malo životinjsko carstvo. Tu je nekoliko krava, stado ovaca, više vrsta brojnih kokoši, pet pasa i osam mačaka i, kako vlasnica Ivana dodaje, janje koje misli da je pas. 

-    Muž Slaven i ja uvijek smo gledali u istom smjeru i podupirali se. Evo nas, tu smo gdje jesmo te ni mi ne možemo vjerovati što smo sve ovdje napravili. Pitaju me kako sam ostavila kutu, ali rad sa životinjama je prekrasan. Iskustvo medicinske sestre i tu je jako pomoglo, priča nam Ivana Šimac Mehić.

Sve životinje su im kao članovi obitelji, gotovo sve imaju imena, po potrebi spavaju i u kući, dok je krava Desa ipak kraljica imanja. Što su nam još ispričali, kakve sve domaće proizvode kod njih možete naći, ali i kako izgleda njihov ranč pogledajte u video prilogu.

 

 

Sugrađanku Gordanu Matić 'ulovili' smo u njenom kreativnom svijetu, malom ateljeu u kojem zadnjih desetak godina od gline stvara razne predmete uporabnog karaktera. Ljubav prema keramičkim rukotvorinama rodila se na putovanjima po Mediteranu nakon kojih se okuražila upisati tečaj. Danas dok radi, kaže, samo gušta i meditira!

Od danas kafići i restorani mogu otvoriti terase i na njima posluživati goste. I naši Vodičani su iskoristili priliku da nakon više od tri mjeseca popiju prvu kavu na štekatu. Dobro im je 'leglo' i lipo sunčano vrime.

U samom centru Srime, pokraj dječjeg igrališta koje je ranije uređeno i staro sportsko igralište dobit će novi sjaj, ali i funkcije.

Na nedavno održanoj sjednici Zajednice puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije koja djeluje od Paga pa do Trogira umjesto dosadašnjeg predsjednika Denisa Jelušića izabran je Vodičanin Ante Cukrov, inače dopredsjednik Vodičke glazbe i jedan od inicijatora Big Banda Vodice, a za tajnicu Ivana Šarić, dugogodišnju članicu P.O. Primošten.

Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji  - projekt koji je Turistička zajednica grada Vodica započela u 2018. godini podrazumijeva podizanje kvalitete usluga u svim segmentima ponude, stvaranje standarda kvalitete, zatim povezivanje svih sudionika u projektu i težnju izvrsnosti te kontinuirano praćenje i mjerenje kvalitete u svim segmentima ponude, tako i cijele destinacije. 

Kako doznajemo od Diane Dulibić, ravnateljice županijskog Zavoda, liječnici obiteljske medicine u šibenskom Domu zdravlja imaju skoro 10 tisuća predbilježenih osoba koje se žele cijepiti

Nakon nešto više od tri mjeseca hotel Olympia Sky jučer je otvorio svoja vrata. Uz grupu mladih vaterpolista stiže i znatan broj prvih gostiju. Veći broj očekuje se već za vikend za koji do sada imaju preko 250 rezervacija, a na samo Valentinovo pripremili su paket s večerom i dnevni boravkom za lokalno stanovništvo.

Unatoč zabranama, ugostitelji su najavljivali otvaranje svojih objekata 1. veljače, ali to se ipak nije dogodilo. Kako nam je kazao Filip Bolanča, predsjednik Ceha ugostitelja Grada Vodica i Općine Tribunj pri HOK-u, prevladao je glas razuma jer otvaranje ne bi riješilo probleme.

Jadranka Fržop, donedavna pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, od proteklog je tjedna na čelu županijske Lučke uprave. S obzirom na to da se pomorstvo od 2008., otkada je bila vršiteljica dužnosti iste funkcije, u potpunosti urezalo u njenu karijeru, četverogodišnji plan nije bilo teško sastaviti. Glavna vodilja bila joj je poboljšanje sustava lučkih uprava. Ističe, prisutna je stalna težnja za novim rivama, uređenjem postojećih te povećanjem broja komunalnih vezova što očekuje da će uz pomoć sredstava iz EU fondova i napraviti.

Stranica 1 od 64
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close