Ožujak 31, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

I vatrogasni sustav ovisi o odgovornom ponašanju pojedinaca kako bi nesmetano mogli nastaviti s provođenjem svakodnevnih aktivnosti. Zadaća ophodnji i upozoravanja građana na području Vodica je i na našem DVD-u koji svakodnevno po nekoliko puta obilazi javne punktove kako bi nas upozorili da se na istima ne zadržavamo.

Naša ovotjedna gošća rubrike Vodiške mame je vjeroučiteljica Marija Friedrich. Kao mala sanjala je da će biti modna kreatorica, no taj se san na jednoj sv. misi preokrenuo. Osjetila je poziv da vjeru, osim u obitelji i župi, živi i na poslu. Također, ova nam je mama u iskrenom intervjuu otkrila i kako započinje svoj dan, ali i savjetovala roditelje u trenutnom kućnom školovanju i radu s djecom.

Iz vodičkog civilnog stožera javljaju da je epidemiološka slika na našem području dalje je dobra, a sve službe su na visokom stupnju pripravnosti.

I dok za cijeli svijet vrijedi pravilo #ostanidoma, radnici Leća su, upravo suprotno, vani na terenu i dijele sudbinu vatrogasaca policije, medicinskog osoblja, članova Crvenog križa i ostalih neophodnih službi. Odnosno, što se tiče odvoza otpada u ovim izvanrednim okolnostima, tvrtka Leć radi prema planu i rasporedu i nije došlo do nikakvih promjena ili ukidanja usluge. 

Građani starije dobi prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ne smiju napuštati svoje domove kako bi izbjegli zarazu koronavirusom, a mnogi od njih nemaju nikoga od obitelji tko bi im pomogao u nabavci i dostavi namirnica i lijekova. Na vodičkom području za njih su tu volonteri Crvenog križa, ali i gerontodomaćice.

Gradonačelnica Nelka i danas se je obratila svim građanima na području Vodica ističući zadovoljavajuću epidemiološku situaciju u našem gradu, ali i u cijeloj Hrvatskoj koja je u fazi linearnog rasta.

Telefon Stožera civilne zaštite Grada Vodica i dalje ne staje zvoniti. Uglavnom se to sada svodi na pitanja građana o propusnicama. No, gradonačelnica Nelka Tomić i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vodica još se jednom žele zahvaliti građanima na odgovornosti i ne posustajanju pridržavanja mjera zaštita od koronavirusa.

Dan i noć i dalje se radi u pravoj maloj tvornici maski Vodičana Josipa Bakmaza i supruge Marie kroz njihove dvije obiteljske tvrtke u Slovačkoj. Izvoz prema Hrvatskoj, od zadnjeg razgovora prije desetak dana, napokon je krenuo te su prve pošiljke stigle i u Vodice. 

Nakon što je u županiji od 15 pozitivnih na koronavirus njih čak 9 slučajeva na otoku Murteru, oni su ovome virusu objavili 'rat'. Mještani će moći na ulicu samo kratko do dućana jednom do dva puta tjedno, a tijekom dana ne smiju ni u dvorište. Vodičanka koja tamo živi, a i stoji iza poznatog restorana Boba opisala nam je kako to sve izgleda iz njenog gledišta.

Gradonačelnica Nelka Tomić i predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Vodica Stipe Bosotin osvrnuli su se na funkcioniranje službi u nadležnosti Grada Vodica te se zahvalili svim sugrađanima na discipliniranom ponašanju tijekom ove krize izazvane koronavirusom. Kazali su kako nije lako biti odvojen od svog društva i najmilijih, pogotovo u borbi protiv nečega nevidljivoga, ali samo tako ćemo i ovu bitku dobiti.

Stranica 1 od 48

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close