Prosinac 10, 2019
Renata Bastić

Renata Bastić

U pratnji glavnog inženjera Minigradnje obišli smo radove na izgradnji dječjeg vrtića u Dočinama. Od početka radova prošlo je tri mjeseca, sve teče prema planu pa sudeći prema toj dinamici do Božića bi se trebala naliti ploča iznad prizemlja.

Na loše stanje vodičkih ulica, neasfaltirane ceste i rupe na putu osvrnuo se vijećnik LNM Ivica Latin, a da u četiri godine po pitanju obilježavanja značajnih datuma i praznika u Vodicama ništa nije napravljeno konstatirao je vijećnik Mosta Šime Bilan.

Na današnjem aktualcu SDP-ov Markov Udovičić osvrnuo se na temu svoje jučerašnje presice, ali i današnje tematske sjednice. Predložio je smanjenje naknade za isporučenu vodu mještana otoka Prvića s obzirom da nisu više u drugoj fazi aglomeracije te kupnju cisterni kako bi se našim sugrađanima olakšalo pražnjenje septičkih jama dok se ne spoje na sustav odvodnje.

Zašto se Plava zastava ove godine nije vijorila, a nagrada se primila te koje se zračenje točno mjeri na ambulanti u čijoj blizini nisu bazne stanice – pitala je vijećnica LNM Meri Bandl Valeš.

Pitanje infrastrukture u industrijskoj zoni u Vodicama otvorilo je današnju tematsku sjednicu. Naime, kako je istaknuo vijećnik LNM Ante Juričev Grgić, to je glavni problem zainteresiranih sugrađana i budućih poduzetnika koji ih koči u pokretanju svojih djelatnosti.

Uoči sutrašnje tematske sjednice Gradskog vijeća grada Vodica na temu stanja vodoopskrbnog, kanalizacijskog i vodnog sustava u Vodicama vodički SDP odlučio je napraviti rezime napravljenog te ponuditi rješenja. Njihova ideja je osnivanje gradskog poduzeća ili unutar postojećih kupnja cisterni i o svom trošku pražnjenje jama kako bi se ispravila nepravda prema 71 % sugrađana.

Radovi na kući za jednog su čovjeka u Srimi umalo završili kobno padom u trometarsku jamu iz koje je izvučen pri svijesti. Nešto prije podneva alarmirala se cijela Srima, izmiješavši se zvuk sirena hitne pomoći i vatrogasaca. 

Na putu prema Šibeniku prije mosta zasigurno vam nije promaknuo poveći staklenik obitelji Gulin. Njihova priča o uzgoju bilja zbog želje za zdravljem i dobrim namirnicama iz vlastitog uzgoja ozbiljno je krenula prije svega nekoliko godina. 

Ribari iz Tribunja su prije 20-tak godina krenuli u realizaciju izgradnje ribarske luke  jer su predvidjeli da će se povećavati broj i veličina brodova te izazvati problem priveza. U taj projekt krenuli su zajedno s ostalim mještanima i to vlastitim sredstvima i radom, što je dovelo do izgradnje ne samo ribarske luke, nego nautičke marine i prilaznih cesta za Tribunj. 

Na teren od preko pet tisuća kvadrata s derutnom bunjom i 40 stabala maslina prije nešto više od tri godine bilo je nemoguće doći. Uz povremeni rad, puno ljubavi, truda i onime čime je raspolagao u džepu Lasan Bore Konta do danas ga je sredio do neprepoznatljivosti i dokazao da godine njemu nisu prepreka.

Stranica 1 od 42

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close