19 Lis 2020 Unsplash/Ilustracija
    2520

71-godišnjak krivotvorio dokumentaciju da dobije status branitelja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (19. 10. 2020.)

Okrivljenika se tereti da je 10. i 11. lipnja 2019., u Vodicama i Zagrebu, nadležnom ministarstvu uputio poštom zahtjeve za priznanje statusa branitelja iz Domovinskog rata i ostvarivanja prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za sebe i za svoju suprugu, te je uz zahtjeve; u svrhu dokaza sudjelovanja u Domovinskom ratu i obrani Republike Hrvatske; priložio raznu dokumentaciju znajući da su u njoj navedeni neistiniti podaci.

Tereti ga se da je priložio dokumentaciju koju nisu izdala tijela koja su u njima naznačena kao izdatnici te da ju nisu potpisale i ovjerile osobe i ustanove naznačene kao potpisnici, a što je otkriveno obradom tih zahtjeva i provjerama vjerodostojnosti dokumentacije u nadležnom ministarstvu.

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close