Listopad 08, 2021 458

Za eure i drogu "švercao" migrante preko granice

Za eure i drogu "švercao" migrante preko granice Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Bugarske (1968.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (8. 10. 2021.)

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 53-godišnjak 30. rujna 2021. na području Knina, u namjeri da za novčanu naknadu od tri tisuće eura i drogu heroin u vrijednosti od 200,00 eura, migrantima koji su došli s područja Bosne i Hercegovine pomogne u nezakonitom prolasku preko područja Republike Hrvatske i odlasku na područje Republike Italije, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je u tovarni prostor bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva kombi vozila austrijskih nacionalnih oznaka, koji nije namijenjen prijevozu osoba, primio više migranata te se uputio u smjeru granice Republike Hrvatske prema Republici Italiji, pri čemu su ga u Kninu zaustavili policijski službenici.

Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 
djelomob1.jpg