Siječanj 03, 2022 3163

Bez dozvole i alkoholiziran 37-godišnjak vozio po Vodicama u ranim jutarnjim satima

Bez dozvole i alkoholiziran 37-godišnjak vozio po Vodicama u ranim jutarnjim satima Pixabay / Fotografija je ilustrativna
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 27. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 2 sa 1 teže i 2 lakše ozlijeđene osobe i 9 s materijalnom štetom. 

    
Od ukupnog broja, najveći broj prometnih nesreća se dogodio na području Šibenika i Vodica, njih 8, od kojih 2 sa 1 teže i 2 lakše ozlijeđene osobe i 6 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, a na području Drniša nije bilo prometnih nesreća.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća policija je utvrdila da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 10 kao i nepoštivanje prednosti prolaza – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 295 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (185), nekorištenje sigurnosnog pojasa (38), nepropisno uključivanje/isključivanje (39), upravljanje pod utjecajem alkohola (19), korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje (11) i dr., a ujedno su iz prometa isključena 24 vozača i 4 vozila.

Rizk Casino Bonus

    Ovom prilikom policija izdvaja situaciju od 28. prosinca u Kninu oko 22,15 sati kad je 33-godišnjaku, koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen bez registarskih oznaka (neregistriran i neosiguran), izmjerena koncentracija od 2,07 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

    Također izdvajaju još dva događaja od 2. siječnja:
- oko 2,10 sati u Šibeniku zaustavljen je 19-godišnji albanski državljanin koji je upravljao osobnim automobilom Opel šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku,
- oko 2,20 sati u Vodicama zaustavljen je 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Alfa Romeo šibenskih registarskih oznaka, a kojem je izmjerena koncentracija od 1,65 g/kg alkohola u organizmu te je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.


 

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Siječanj 2022 17:36
djelomob1.jpg