Siječanj 10, 2022 1604

Protekli tjedan u županiji 7 prometnih nesreća, policija sankcionirala ukupno 296 prekršaja

Protekli tjedan u županiji 7 prometnih nesreća, policija sankcionirala ukupno 296 prekršaja Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 3. do 9. siječnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 7 prometnih nesreća, od kojih 1 sa 1 lakše ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom. 

    
Od ukupnog broja, na području Šibenika su se dogodile 4 prometne nesreće, sve s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 2 prometne nesreće od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom, a na području Drniša 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 6 kao i nepoštivanje prednosti prolaza – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 296 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (175), nekorištenje sigurnosnog pojasa (58), nepropisno uključivanje/isključivanje (29), upravljanje pod utjecajem alkohola (24), korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje (10) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i 4 vozila.

Rizk Casino Bonus

Također je 8. siječnja u 15,13 sati na auto cesti A-1 45-godišnjaku zabilježena najveća brzina kretanja od 237 km/h, a upravljao je osobnim automobilom „Mercedes“ njemačkih registarskih oznaka. Vozaču je uručen Obvezni prekršajni nalog u iznosu od 5.000 kuna.

    Također policija izdvaja još dva događaja od proteklog vikenda:
- 8. siječnja oko 21,45 sati nedaleko Rogoznice zaustavljen je 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku,
- 9. siječnja oko 21,50 sati u Golubiću zaustavljen je 60-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat talijanskih registarskih oznaka, a kojem je izmjerena koncentracija od 1,67 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog.


Obzirom na statističke pokazatelje tijekom 2021.g. gdje smo evidentirali 15 smrtno stradalih osoba u prometu, povećan broj prometnih nesreća i teže ozlijeđenih osoba, policija poziva vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.Također, policijski službenici će i ove godine svojim preventivno-represivnim akcijama kontrolirati vozače, putnike i vozila, sve akcije će unaprijed biti najavljene dok će svakodnevnim redovnim postupanjem pokušati utjecati na sigurnost prometa gdje je suradnja vozača u tom segmentu najvažnija.
 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg