Travanj 19, 2022 902

AKCIJA 'ALKOHOL' : Evidentirano 13 vozača pod utjecajem alkohola

AKCIJA 'ALKOHOL' : Evidentirano 13 vozača pod utjecajem alkohola Pixabay/Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U noći 16./17. travnja provedena je akcija usmjerena na prekršaje vozača pod utjecajem alkohola i prekršaje mladih vozača kojom prilikom je kontrolirano 128 vozila kao i 141 osoba te je evidentirano 13 vozača pod utjecajem alkohola kao i po jedan vozač koji nije koristio sigurnosni pojas, koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i nije imao tehnički ispravno vozilo. Osim navedenih još je evidentirano 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pored ovog policija donosi i tjedno izvješće stanja na našim prometnicama

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11. do 17. travnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 6 s 5 lakše i 1 teže ozlijeđenom osobom i 11 s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 11 prometnih nesreća, 3 u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene i 8 s materijalnom štetom. Na području Drniša su se dogodile 3 prometne nesreće od kojih 2 s 1 lakše i 1 teže ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom dok su se na području Knina dogodile 3 prometne nesreće od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 2 s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su uzroci neprilagođena brzina kretanja – 16 i nepoštivanje prednosti prolaska – 1.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 385 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (195), nekorištenje sigurnosnog pojasa (99), nepropisno uključivanje/isključivanje (38), upravljanje pod utjecajem alkohola (29) i dr., a ujedno su iz prometa isključena 22 vozača i 3 vozila.

Rizk Casino Bonus

Policija izdvaja dva događaja iz prometa protekli vikend:
- od 15. travnja kad su oko 23,40 sati u Šibeniku policijski službenici zaustavili osobni automobil Audi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem droga ili lijekova, a odbio je liječnički pregled. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola,
- od 18. travnja kad su oko 12 sati u Šibeniku policijski službenici zaustavili osobni automobil Ford šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,79 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Travanj 2022 12:35
djelomob1.jpg