Lipanj 06, 2022 1168

Alkoholizirani 65-godišnjak skrivio prometnu u Vodicama, oduzeta mu vozačka i određen zatvor od 14 dana

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 30. svibnja do 5. lipnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 7 s 1 teže i 10 lakše ozlijeđenih osoba i 10 s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 13 prometnih nesreća, 7 u kojima je 1 osoba teže, a 10 lakše ozlijeđeno i 6 s materijalnom štetom. Na području Drniša se dogodila 1, a na području Knina 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 8, nepropisno kretanje kolnikom – 4, nepropisno skretanje – 2 i dr.

U proteklom tjednu utvrđena su i sankcionirana ukupno 242 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (127), nepropisno uključivanje/isključivanje (9), nekorištenje sigurnosnog pojasa (42), upravljanje pod utjecajem alkohola (12) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 17 vozača i 2 vozila.

Rizk Casino Bonus

Policija izdvaja dva događaja iz prometa:
- od 3. lipnja oko 19,40 sati u Šibeniku, kad je pokraj policijskih službenika motocikl Honda šibenskih registarskih oznaka parkirao 60-godišnjak i zatim ih počeo vrijeđati i omalovažavati. Obzirom na lakše ozljede koje je imao na sebi utvrđeno je kako je prethodno kontaktu s policijskim službenicima imao lakšu prometnu nezgodu u Bilicama gdje se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je izgubio kontrolu nad motociklom, pao te se lakše ozlijedio. Izmjerena mu je koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru od 8 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola

- od 4. lipnja kad se oko 21,18 sati u Vodicama dogodila lakša prometna nesreća gdje su policijski službenici utvrdili da je jedan od sudionika, 65-godišnjak, upravljao osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, a izmjerena mu je koncentracija od 3,09 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru od 14 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg