Lipanj 24, 2022 499

U prvih pet mjeseci ove godine na našem području dogodile su se 283 prometne nesreće

U nedjelju pojačana kontrola brzine na cestama Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na području Policijske uprave šibensko-kninske u nedjelju, 26. lipnja od 10 do 16 sati, bit će provedena preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području.

Kako navode iz PU šibensko-kninske u prvih pet mjeseci ove godine na našem području dogodile su se 283 prometne nesreće, a u istom vremenskom razdoblju prošle godine 291 prometna nesreća, odnosno 208 nesreća s materijalnom štetom (2021. godine bilo ih je 194), 71 nesreća s ozlijeđenim osobama (lani ih je bilo 92) i četiri nesreće s poginulim osobama (prošle godine bilo ih je pet). Ukupni broj prometnih nesreća smanjen je za osam ili 2,7 posto, broj nesreća s materijalnom štetom povećan je za 14 ili 7,2 posto, broj nesreća s ozlijeđenim osobama smanjen je za 21 ili 22,8 posto, a broj prometnih nesreća s poginulim osobama manji je za jednu ili 20 posto.

Ukupan broj nastradalih u prometu smanjen je za 38 osoba ili 28,8 posto, među kojima je broj lakše ozlijeđenih manji za 18 osoba ili 20,9 posto, a broj teže ozlijeđenih je manji za 20 osoba ili 50 posto.

Od navedene 283 prometne nesreće, nepropisna ili neprilagođena brzina je direktni uzrok za ukupno njih 59 od čega je 20 prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama i tri sa smrtno stradalim osobama, za razliku od istog razdoblja prošle godine kad se zbog nepropisne brzine dogodilo 79 prometnih nesreća od čega 36 s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.

Rizk Casino Bonus

– Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prekršaja brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, nepropisno pretjecanje, istek važnosti prometne dozvole i dr., a poseban naglasak će biti stavljen na recidiviste u prometu – najavljuju iz PU šibensko-kninske.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg