Rujan 19, 2022 1299

56-godišnjak sa 3,01 g/kg alkohola u organizmu u ranim jutarnjim satima vozio po Vodicama, oduzeta mu dozvola na tri mjeseca

56-godišnjak sa 3,01 g/kg alkohola u organizmu u ranim jutarnjim satima vozio po Vodicama, oduzeta mu dozvola na tri mjeseca Pixabay / Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Policija izdvaja događaj u prometu od 17. rujna kad su oko 01 sat u Vodicama policijski službenici zaustavili osobni automobil Peugeot šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 3,01 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem izrečena novčana kazna od 7 tisuća kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 3 mjeseca.

Spomenimo kako prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 12. do 18. rujna 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodile su se 22 prometne nesreće od kojih 10 s 3 teže i 10 lakše ozlijeđenih osoba i 12 s materijalnom štetom.           

Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 18 prometnih nesreća od kojih 8 u kojima je 10 osoba lakše ozlijeđeno i 10 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 2 prometne nesreće u kojima su 3 osobe teže ozlijeđene, a na području Drniša dogodile su se 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. 

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su dominantni uzroci nepropisna i neprilagođena brzina kretanja – 20, nepoštivanje prednosti prolaza – 2. 

Rizk Casino Bonus

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 285 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (175), nekorištenje sigurnosnog pojasa (30), nepropisno uključivanje/isključivanje (39), upravljanje pod utjecajem alkohola (15) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 20 vozača i 14 vozila.

U osam mjeseci nastavljen je negativni pokazatelj smrtnih stradavanja, promet na svim cestama se dosta pojačao tijekom turističke sezone kao i broj prometnih nesreća, pa policija upozorava vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

 

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 14:49
djelomob1.jpg