Svibanj 29, 2023 422

Prekršaji na moru: Strani nautičari kažnjeni zbog glisiranja blizu obale

Prekršaji na moru: Strani nautičari kažnjeni zbog glisiranja blizu obale Image by S T from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Proteklog vikenda policijski službenici Postaje pomorske policije su na moru zatekli troje nautičara koji su glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Svi zatečeni nautičari su strani državljani koji su prekršili propise definirane Pomorskim zakonikom.

Pomorski zakonik je vrlo jasan kada je u pitanju glisiranje blizu obale. Naime, nautičari su dužni održavati minimalnu udaljenost od 300 metara od obale prilikom glisiranja. Ovi su nautičari nažalost prekršili taj propis, stoga su kažnjeni novčanom kaznom od 66 eura.

Prekršaji poput ovog nisu novost. Prethodne godine policija je u ovom prekršaju zatekla čak 195 osoba, pretežno stranih državljana. Ova situacija ukazuje na potrebu za dodatnom edukacijom i informiranjem svih uključenih strana.

- Ovim putem izražavamo apel prema svima koji iznajmljuju plovila stranim državljanima da ih upozore na propise i važnost održavanja sigurne udaljenosti od obale tijekom glisiranja. Svako glisiranje unutar propisane granice predstavlja ozbiljan sigurnosni rizik. - poručuju iz Policije te nastavljaju

Sezona nautičkog turizma je već počela, stoga pozivamo sve nautičare da poštuju propise kako bi se izbjegle moguće neugodnosti i očuvala sigurnost svih.

Dodatni savjeti za nautičare i kupače mogu se pronaći na stranici Savjeti-nauticarima-i-kupacima.

djelomob1.jpg