Srpanj 22, 2018 2473

Lana Janjanin kvartet otvorio 16. Vodice Jazz & Blues festival

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jazz & Blues Festival u Vodicama, svake godine tijekom srpnja nudi nezaboravne večeri glazbenog ugođaja uz samu obalu uz eminentne domaće i strane jazz glazbenike.


Festival je jučer otvorila Lana Janjanin zajedno sa svojim mješovitim međunarodnim kvartetom. Lana je skladateljica, klaviristica i pjevačica rodom iz Zagreba, sklada i aranžira glazbu za filmove, kazalište, radio, televiziju, kao i za klasične i jazz sastave (solo instrumente, komorne ansamble i orkestre).

Večeras na pozornici nastupa priznati hrvatski gitarist Vedran Božić & All Stars Band koji su za Vodičane i njihove goste pripremili repertoar Claptonovih najvećih blues uspješnica pod nazivom - CREAM of CLAPTON.

All Stars Band sastavljen je od vrhunskih glazbenika - Vedran Božić, Tomas Krkač, Slavko Pintarić Pišta i Gojko Tomljanović. Vedran Božić više je puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena, a gitaru je počeo svirati gitaru još ranih 60-ih u pop rock grupama kao što su Roboti, Zlatni akordi, Time, Parni valjak, Telefon Blues Band. Ono sa čim se gospodin Božić uistinu može pohvaliti je i to da je jednom zasvirao i sa legendarnim Hendrixom.

Nastup počinje u 21:30, a ulaz na festival je besplatan

Lana Janjanin Kvartet-16.jpg

Tags
djelomob1.jpg