Rujan 28, 2020 1971

Sazvana sjednica Gradskoga vijeća, na Dnevnom redu niz mjera za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodica Marin Mikšić sazvao je 23. sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak, 5. listopada 2020. u dvorani Kulturnog centra Vodice

Prema pozivu i prijedlozima akta koji su upućeni vijećnicima u pripremi je niz Odluka koje se odnose na donošenje mjera za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Vodica.

Set mjera usmjeriti će se na oslobađanju od obveze plaćanja zakupnine i poreza na korištenje javnih površina za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom za poslovne subjekti koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Vodica. 

Zatim, tu je dodjela potpore male vrijednosti u visini 50% iznosa za obveznike poreza na korištenje javnih površina koji obavljaju gospodarsku djelatnost, dodjela potpore male vrijednosti u visini 50% iznosa za obveznike naknade po koncesijskom odobrenju za korištenje pomorskog dobra koji obavljaju gospodarsku djelatnost.

Osim ovih mjera u prijedlogu je dodjela potpore male vrijednosti za obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju gospodarsku djelatnost (po korisniku) u iznosu 50% ostvarenog poreza na potrošnju za mjesece rujan, listopad, studeni i prosinac 2020.g. te dodjela potpore male vrijednosti za obveznike komunalne naknade koji obavljaju gospodarsku djelatnost (po korisniku) u visini 50% iznosa komunalne naknade za mjesece rujan, listopad, studeni i prosinac 2020.g. isključivo za obveznike kojima se komunalna naknada utvrđuje za svih 12 mjeseci.

Navedene mjere donose se u svrhu zaštite građana, očuvanja radnih mjesta i gospodarstva u cjelini.
                         

djelomob1.jpg