Rujan 26, 2022 1380

SAŽETAK AKTUALNOG SATA: Buka, izbor ravnateljice vrtića, zelena energija i nepropisno parkiranje

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica, Aktualni sat generirao je brojna pitanja i odgovore. Zbog aktualnosti, neka pitanja ćemo objaviti u sažetku ispod, a neka će se obraditi kroz zasebne članke dok sve ostala pitanja možete poslušati u video zapisu.

BUKA

Vijećnik NL Stipe Petra, Auror Friganović ponovo je aktualizirao problem buke u turističkoj sezoni. Zanimalo ga je što se napravilo po tom pitanju.

- Policija zajedno sa komunalnim redarstvom cijelo ljeto vršila je nadzor nad ugostiteljskim objektima, a na mjestima gdje je buka bila izraženija intervenirali su na licu mjesta. Nekih većih primjedbi na rad ugostiteljskih objekata nije bilo jer su se lokali pridržavali pravila, a noćni klubovi radili su u svojim zatvorenim dijelovima. Za razliku od prošle godine gdje je bilo nereda po Malom parapetu te Plaži Vruje u noćnim satima, ove godine su takve situacije izostale. Ništa nije idealno, ali moram istaknuti kako se osobito na pozive građane promptno reagiralo. – rekao je gradonačelnik Ante Cukrov

IZBOR RAVNATELJA DJEČJEG VRTIĆA

Vijećnica Meri Bandl Valeš upitala je zbog čega je izabrana ista osoba na čelo vrtića, unatoč tome što su bile još dvije prijave i što je ista osoba u svom mandatu napravila više propusta

- Bila je situacija gdje su djeci ponuđene pogače za Uskrs s logom HDZ-a, napravljen je propust vezan za natječaj u kojem se izgubio određen novčani iznos. Zatim problemi sa nedostatkom stručnih kadrova, problemi sa ne upisom djece… Unatoč tome izabrana je dosadašnja ravnateljica. Zašto, po kojem kriteriju i tko će biti odgovoran ako se propusti nastave – upitala je vijećnica Bandl Valeš

Inače izbor se vrši na način da Upravno vijeće vrtića koje je imenovao gradonačelnik, daje prijedlog koji na kraju potvrđuje gradonačelnik.

- Propusta je bilo i bit će, međutim u slučaju dosadašnje ravnateljice nisam vidio jedan ozbiljniji propust. S obzirom na dugogodišnje iskustvo bivše ravnateljice, priklonio sam se mišljenju Upravnog vijeća. Međutim, svatko odgovara za svoj rad, pa tako i ravnatelji. Ukoliko dođe do bilo kakvih grubljih povreda u radu vrtića ja ću reagirati – rekao je gradonačelnik CukrovPOMOĆ GRAĐANIMA KOJI ODLUČE POSTAVITI FOTO NAPONSKE ĆELIJE NA SVOJE KROVOVE

Vijećnik Marko Udovičić osvrnuo se na postavljanje fotonaponskih ćelija na krovove naših sugrađana.

- U prošlim vremenima postavljanje takve instalacije iziskivalo je golema materijalna sredstva. Sada se ta investicija isplati kroz par godina. Kroz projekt „Suncem do energije" SDP priprema javne tribine na temu: Financiranje mikro elektrana i Tehnička pomoć u pripremi i realizaciji izgradnje i stavljanja u funkciju foto naponskih elektrana za privatne osobe. U drugoj fazi samog projekta se planira osnivanje projektnog tima koji bi imao zadatak da se našim sugrađanima pomogne glede financiranja solara kao i sama tehnička pomoć za stavljanje u funkciju istih. Moj današnje pitanje odnosno prijedlog gradonačelniku je da se grad Vodice aktivno uključi u realizaciju ovog projekta kroz sufinanciranje projektne dokumentacije za navedene projekte. Visina ove mjere u prvoj fazi je 500 tisuća kuna što za grad Vodice ne bi smio biti problem a u drugoj fazi za Grad bi to trebao biti zanemariv financijski trošak te je pomoć planirana u smislu savjetodavno tehničko financijskog karaktera.

Gradonačelnik je pozdravio inicijativu vijećnika Udovičića kao i sve inicijative koje ide u smislu čiste energije, osobito sada kad nam je kriza otvorila oči.

- Ono što će Grad učiniti zajedno sa konzultantima, županijom je da će se maksimalno uključiti u procese kako bi postali energetski neovisni i smanjili troškove potrošnje električne enrgije na minimum. – rekao je gradonačelnik.

NEPROPISNO PARKIRANJE ZA VRIJEME SEZONE

Vijećnik NL Stipe Petrine Ante Gulin osvrnuo se na nelegalno parkiranje na području Vodica i Srime tijekom ljetne sezone.

Unatoč tome što je napisano poprilično kazni za nepropisno parkiranje, navedena mjera nije dala određenih rezultata. Na natječaj za „Pauka“ nitko se ne javlja i vrijeme je da se počne razmišljati o nekim alternativama.

- I dalje postoji problem parkiranja na mjestima koja nisu predviđena za to. Što se tiče nabave Pauka, u pregovorima smo sa Šibenikom tako da je moguće da će se taj problem rješavati Pauk službom – rekao je gradonačelnik

Aktualni sat 9. sjednice GV

Aktualni sat 9. sjednica GV

Posted by Infovodice on Monday, September 26, 2022

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 21:11
djelomob1.jpg