04 Lip 2020 Pixabay
  920

Proces upisa u prve razrede nastavlja se i u školama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Lipanj 2020 15:36

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavijestilo je županijske upravne odjele nadležne za obrazovanje, zagrebački Gradski ured za obrazovanje i sve osnovne škole da se, zbog  aktualno povoljne epidemiološke situacije, može i u školama nastaviti proces upisa u prve razrede.

Kako je navedeno u priopćenju što ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) uputilo u četvrtak, obavijest je upućena sukladno mišljenju Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pa se, zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, i u školskim ustanovama može nastaviti utvrđivati psihofizičko stanje djeteta.

Istaknuto je da su se škole, pri psihofizičkom testiranju u školskim ustanovama, dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a.

 

Naglasak je pak na sljedećim mjerama - treba održavati fizičku udaljenost od najmanje metar i pol, pojačati higijenu ruku, odnosno dezinficirati ruke pri ulasku u ustanovu i izlasku te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku prilikom pisanja testa, odgoditi dolazak djece i roditelja s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19, a prostorije treba redovito prozračivati.

Korak po korak završava ova i priprema se nova nastavna godina

 

"Usprkos svim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, obrazovni sustav funkcionira i aktivnosti povezane s upisima u prvi razred se nastavljaju i tako se sigurno, korak po korak, kraju privodi ova nastavna godina i priprema sljedeća školska godina", istaknula je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Objasnila je kako je MZO, Izmjenama Pravilnika omogućio da se psihofizičko testiranje djece može provesti i u samoj školskoj ustanovi uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka, ali se, u slučaju potrebe i u najboljem interesu djeteta, može provesti i na daljinu.

 

U priopćenju stoji kako će uskoro u Narodnim novinama biti objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te o sastavu stručnih povjerenstava kojim je omogućeno pomicanje rokova i provođenje dijela postupaka na daljinu.

Izmjenama Pravilnika postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece produžen je do 20. kolovoza ove godine. Za dijete koje ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan najkasnije do 1. kolovoza 2020. o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta i to najkasnije do početka nastavne godine.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close