18 Srp 2020 HRT
  1106

Iako je broj dolazaka dosegnuo tek polovicu lanjskih vrijednosti, promet na graničnim prijelazima pri ulasku u našu zemlju je pojačan

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Iako je broj dolazaka dosegnuo tek polovicu lanjskih vrijednosti, promet na graničnim prijelazima pri ulasku u našu zemlju je pojačan Snimka zaslona HRT

U nepandemijsko doba ovo bi bio vikend s jednom od najvećih izmjena gostiju na našoj obali. Iako je broj dolazaka dosegnuo tek polovicu lanjskih vrijednosti, promet na graničnim prijelazima pri ulasku u našu zemlju je pojačan. Na granici sa Slovenijom, na Kaštelu čekalo se tijekom dana i do četiri sata. 

Novinari HRT-a za Regionalni dnevniku posjetili su granične prelaze

- Na prijelazu Kaštel gužve kao u normalnoj turističkoj sezoni. No da je ipak novo normalno odaju maske i rukavice na djelatnicima granične policije, ali i na turistima u vozilima. Danas tijekom dana velike gužve su se stvarale i s jedne i s druge strane. Mi smo od Pule do graničnog prijelaza gotovo dva sata. Inače nam treba tek jedan sat. S druge strane i Slovenije na ulazu u Hrvatsku čeka se i do 3 sata. Naime, kolona se proteže sve do Kopra. Međutim, ono što zabrinjava jest da od ponedjeljka Slovenija uvodi nove mjere, strože mjere na granici. Naime, svim osobama iz tzv. crvenih zemalja izdavat će se odluke o karanteni, ne samo na dva izlaza, nego na svima pa čak i na graničnom prijelazu Kaštel, rekla je novinarka HRT-a Petra Neuner Geržinić.

Od jutarnjih sati i na graničnom prijelazu Rupa pojačan promet. Ulazi se u četiri kolone i čeka do sat i pol. Kolone su i u smjeru Slovenije, ali ne čeka se više od pola sata. Ovaj vikend na Kvarner pristižu uglavnom gosti iz Njemačke i Austrije te u nešto manjem broju Česi i Slovenci.

Video prilog pogledajte na ovom linku

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close