Studeni 21, 2020 797 Pixabay

Glas poduzetnika predlaže smanjenje lokalnih nameta

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Glas poduzetnika smatra da lokalne i regionalne samouprave u aktualnoj situaciji trebaju smanjiti ili ukinuti namete poduzetnicima i obrtnicima koji pokušavaju zadržati radnike.

Mikro, mali i srednji poduzetnici stup su hrvatskog gospodarstva, a danas trebaju pomoć, navodi se u priopćenju Udruge i njezinu pismu lokalnim upravama, objavio je tportal.

Udruga iznosi nekoliko prijedloga za koje smatra da bi pomogli poduzetnicima koji pokušavaju spasiti poslovanje i zadržati zaposlene. To su ukidanje mnogobrojnih parafiskalnih nameta i poreza na potrošnju te smanjenje iznosa spomeničke rente.

Predlaže i smanjenje prireza, ukidanje plaćanja komunalne naknade te oslobađanje poduzetnika i obrtnika od plaćanja najamnine za gradske i općinske nekretnine.

UGP se zalaže i za oslobađanje poduzetnika i obrtnika od plaćanja najma javnih površina.Predsjednik Glasa poduzetnika Hrvoje Bujas očekuje od gradonačelnika i načelnika da shvate u kojim su problemima mikro i mali poduzetnici i obrtnici, koji u velikoj mjeri pune lokalne proračune.

"Tražimo da se napokon pokrenu adekvatne reforme te da se smanji ili ukine većinu nameta, kao što su spomenička renta, komunalne naknade, prirezi, porez na potrošnju i sl. Apeliramo na gradonačelnike i načelnike da daju svojim lokalnim poduzetnicima priliku da dišu, a Udruga Glas poduzetnika će pomno pratiti sve njihove poteze", istaknuo je Bujas.

Glas poduzetnika ističe da je pet gradova i općina provelo njegove prijedloge i da su se rješenja koja predlaže pokazala vrlo uspješnima.

Izvor: T-portal

djelomob1.jpg