Od sredine svibnja povratak turista?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Siječanj 2021 22:28

Njemačka vlada ne računa s normalizacijom turističkog tržišta prije ljeta, rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss jučer u razgovoru za njemačke medije te dodao kako smatra da će u sljedeća dva do tri mjeseca putovanja biti teško zamisliva. Bareiss očekuje da će se turističko tržište početi oporavljati u drugom kvartalu te do ljeta u potpunosti oživjeti, što znači da Hrvatska s njemačkog tržišta ne može očekivati oporavak već za Uskrs. Dodaje da se poboljšanje situacije očekuje nakon Duhova, a potpuno oživljavanje turizma na ljeto.

"Ako u drugom kvartalu zaista uspijemo cijepiti većinu građana, imat ćemo relativno sigurnu situaciju što se tiče putovanja", izjavio je Bareiss.

Poruka sa sastanaka

Hrvatski turistički sektor je procjene njemačkog povjerenika za turizam ocijenio pozitivnima. Prema riječima ljudi koji su uključeni u operativu, već su se pripremili da će početak predsezone biti lošiji zbog epidemiološke situacije u cijeloj Europi. Također, podsjetili su, ove godine i Uskrs pada rano.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac rekla je da je Hrvatska počela s pripremama za sezonu te da su u kontaktu s predstavnicima turističkog sektora i gospodarskim subjektima u Njemačkoj. - piše Novac Jutarnji list

"Osnovna poruka svih sastanka je kako zdravlje i sigurnost svih nas mora biti na prvome mjestu. Iako je teško procijeniti kada će se normalizirati epidemiološka situacija, sigurno je da dolaskom cjepiva ulazimo u novu etapu borbe protiv pandemije koronavirusa, vjerujem uspješnu. Dobra epidemiološka slika, dovoljna razina procijepljenosti zasigurno će ove godine utjecati na percepciju svih turističkih destinacija, pa tako i Hrvatske", istaknula je Brnjac i dodala da je cijepljenje poruka odgovornosti.

"Uz cijepljenje, tu su i protokoli zdravstvene sigurnosti za sve dionike u turizmu, koje će Ministarstvo uskoro predstaviti i marketinški prezentirati na emitivnim tržištima. Osobno se nadam što većoj razini procijepljenosti, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama koje su naša emitivna tržišta, jer će nam to donijeti normalizaciju turističkog prometa", napomenula je ministrica.

"Mislim da je izjava da će se turističko tržište početi oporavljati u drugom kvartalu dobra vijest za nas. Koliko će biti predsezone, ovisi o puno faktora. Trebalo bi biti bolje nego lani kada je nije niti bilo. Objektivno, Uskrs pada jako rano. Iako je svako noćenje dragocjeno, posebno u ovoj situaciji, treba biti realan i očekivati dobre brojke od druge polovice svibnja pa nadalje", kazao nam je predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Veći izazov

Čelni čovjek turističke agencije Uniline, Boris Žgomba, kaže da će veći izazov biti borba s cijenama i konkurencijom.

"Vraćaju se Turska, Grčka, Španjolska, Italija i tu će biti borba cijenama, uslugama i promocijom. Bit će dosta last minute i nereda na tržištu. Što se, pak, tiče ovih najava iz Njemačke, to je sve ono što smo govorili i na što smo bili spremni. No, financijski još ne možemo očekivati veliki oporavak. Prema mojoj procjeni, bit ćemo na 60 posto prometa 2019.", zaključio je on.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close