Srpanj 29, 2021 606

Požari u Dalmaciji: Unatoč upozorenjima, opet svjedočimo neodgovornom ponašanju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hrvatska vatrogasna zajednica upozorila je u četvrtak da unatoč svim upozorenjima o opasnostima od šumskih požara, i dalje svjedočimo neodgovornom ponašanju pojedinaca te su podsjetili građane na zabranu loženja vatre na otvorenom ljeti, za što su kazne od dvije tisuće do 15.000 kuna.

Osim novčanih kazni, za namjerno izazivanje požara može se dobiti i zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Upozorili su građane na to jer su jučer u DVD-u Gat zabilježili intervenciju zbog neprijavljenog kontroliranog spaljivanja biljnog otpada.

U Osječko-baranjskoj županiji na lokaciji Lug buknuo je požar otvorenog tipa, gorjelo je 200 hektara, a u intervenciji je sudjelovalo 12 vatrogasaca s tri vozila. Požar je ugašen.

 

U Zatoglavu na području Rogoznice na površini od šest hektara gorjela je borova šuma, masline i nisko raslinje, a u intervenciji je sudjelovalo 20 vatrogasaca s osam vozila uz pomoć jednog kanadera. Požar je bio lokaliziran u 13 h, a ugašen do 15.30.

U požaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji na lokaciji Tučepi gorjelo je na nepristupačnom terenu od 3500  četvornih metara, ondje je sudjelovao 61 vatrogasac s 19 vozila. Požar je lokaliziran u 16, a ugašen oko 18 sati.

Požar na području Pelješca koji je izbio prije dva dana, jučer je ugašen.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Srpanj 2021 12:47
djelomob1.jpg