Studeni 27, 2021 811

Priopćilo Ministarstvo zdravstva: Stariji građani moraju imati mogućnost cijepljenja protiv covida-19 u ordinaciji izabranog liječnika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

"S obzirom na dolazeći hladni period i sve češće dojave naših starijih građana o nemogućnosti cijepljenja u ordinacijama, izabrani doktori obiteljske medicine upućeni su da starije osobe ne šalju na izdvojene cjepne punktove već da se organizira cijepljenje u ordinacijama izabranih liječnika obiteljske medicine i u prostorima domova zdravlja", ističu iz Ministarstva zdravstva.


Navode kako je analizom podataka prikupljenih od patronažne djelatnosti domova zdravlja o provedenom cijepljenju protiv bolesti covid-19 osoba starijih od 65 godina, razvidno da se najveći dio te populacije inače cijepi na izdvojenim cjepnim punktovima, zatim u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, te razumljivo najmanji udio odnosi se na cijepljenje u kući pacijenta.

"No, s obzirom na zimske uvjete s niskim temperaturama, starijim građanima nužno je olakšati mogućnost cijepljenja", poručuju iz Ministarstva zdravstva.

Neophodno je uložiti dodatni napor za dobrobit starijih građana

Svjesni su, kažu, velikog opsega posla u ordinaciji, koji je uz redovit rad dodatno opterećen provođenjem mjera i aktivnosti vezano uz epidemiju, ali neophodno je uložiti dodatni napor za dobrobit starijih građana kroz prilagodbu tjedne organizacije rada, uz naručivanje na cijepljenje u uvjetima ordinacije.

U tom smislu, od ravnatelja domova zdravlja očekuju organizacijske iskorake u cilju olakšanja provedbe cijepljenja naših starijih sugrađana.

Slijedom navedenog te radi bolje dostupnosti, u Ministarstvu zdravstva potiču i organizaciju cijepljenja u okviru prostora domova zdravlja i skupnih praksi, koje su opravdale stimulaciju HZZO-a za takav oblik rada, a naročito u provođenju ovakvih organiziranih akcija cijepljenja.

Uvažavajući sve dosadašnje napore, Ministarstvo zdravstva zahvaljuje se svim zdravstvenim radnicima, posebice obiteljskim liječnicima i njihovim sestrama na kontinuiranoj skrbi za zdravlje građana u cijelo vrijeme epidemije. Također zahvaljuje na njihovom velikom doprinosu procijepljenosti građana, kao i na provođenju svih drugih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

djelomob1.jpg